25/7/13

Crida de Festa Major













 












Avui iniciem oficialment Les Santes. Il.lusionat, orgullós de ser un any més i poder compartir amb tots els mataronins i mataronines aquests dies intensos. 

Us adjunto el pregó

Mataronines!   Mataronins!  D’aquí, d’enllà i d’arreu!

Ha arribat l’hora que més esperàvem des que vam anar a tancar l’any passat!!

Com cada 25 de juliol ens bull la sang esperant el tronar de la traca que ens marqui l’inici oficial de la nostra festa major: Les Santes.

Malauradament però, avui estem colpejats pel dolor i el consistori en ple, volem expressar que:

“Davant del terrible accident ferroviari que es va produir ahir a Santiago de Compostela, a causa del qual gairebé 80 persones han perdut la vida, l’Ajuntament de Mataró vol traslladar el seu més sentit condol a totes les famílies de les víctimes i el suport, escalf i ànim als familiars dels ferits.
Ara que Mataró està a punt de començar la seva Festa Major de Les Santes –igual que Santiago de Compostela anava a començar les seves—la ciutat vol enviar un missatge de solidaritat al poble de Galicia i manifestar-los-hi que en aquests moments tan tristos i dolorosos els mataronins i mataronines estem al seu costat”

"Que o pobo galego saiba da nosa solidariedade e condolencia polas súas vítimas.
A nosa cidade está á vosa disposición para o que faga falta. Moitos ánimos Galicia"

I fent el cor fort, i tornant casa nostra, de fet, ja fa tres setmanes que Mataró s’empesca la manera de fer tastets de Santes! Des de la inauguració de l’exposició fotogràfica, passant per les Nits a Torre Llauder, el festival internacional d’orgue, les multitudinàries Santes esportives o la Diada Castellera, entre d’altres.

Espero també, que l’Herald s’acostés a casa vostra per fer-vos conèixer la proclama de la festa.

Ara, però, ja no cal esperar més i ja les tenim aquí!  Les Santes 2013 són a punt de començar!

I és que la Ciutat s’ho ha guanyat!   Després d’un any de lluita i d’esforç, li convenen uns dies de rauxa!   Mataró ha patit, l’han fet patir i molt, de fet, encara pateix!   Però aquest any Mataró, també, ha demostrat al País del que som capaços. No s’ha resignat a perdre!  No s’ha deixat vèncer i ha sabut trobar el camí de l’esperança.

Robafaves ... Mataró serà recordada, per sempre,  per la seva ferma voluntat de lluita contra qui va trair-nos la confiança i, sobretot, perquè la ciutat, en ple, va rebel·lar-se contra la injustícia.  

I s’ha de saber que amb Mataró no s’hi juga!

Encara ens queden moltes batalles, però n’hi ha una, per sobre de totes, que la ciutat ha de guanyar. És la manca de feina, que angoixa tantes i tantes famílies i que volem que visquin amb les condicions de dignitat que requereix una societat com la nostra.

Mataronines, Mataronins...  abans que sonin gralles i flabiols, abans que el foc encengui la traca deixeu-me que us parli d’un desig ... 
Somnio per a Catalunya que l’exemple de les preferents s’estengui a tots els àmbits i ens conjurem a perfeccionar la nostra democràcia creant un nou País, on l’ètica col·lectiva s’emmiralli en l’individual i forgem una societat justa i lliure on tothom se senti il·lusionat construint-la i conreant valors que facin de les persones i de la seva prosperitat objectius principals.
Som una gran ciutat!   I de ben segur que tots somniem en un bon futur pels nostres!  Fem-la possible, doncs, entre tots.

Construïm un nou País des de baix on decidim el nostre futur sense límits ni renúncies; amb la bona política, en pau, i democràticament.  

Però ara, avui, i durant uns dies, deixem-nos anar. Vivim les Santes intensament.

Tenim la millor festa major del món i la volem conservar. Pensem-hi en tot moment.

Ha arribat el moment en què tu, Robafaves, agafis el comandament i ens facis dansar, a grans i petits, i acompanyat de tota la família, figures, nans, diablesses i banda, en proclamis festa grossa.  Ens coneixes i saps que no et deixarem sol. Omplirem carrers i places al teu voltant fent que tothom participi de la nostra tradició.

I si em permeteu, per acabar, us faré una confessió personal!  He sabut que la Momerota es vol fer castellera!  Vatua l’infern!    Espero que no sigui per fer d’anxaneta i pujar a aquest balcó..., perquè només em faltaria això per acabar amb el nas socarrimat!    ...per tant ja us anuncio que emprendré la retirada de tan il·lustre punt de guaita, si veig que la molt múrria ha fet avenços en el noble art casteller.

Bé doncs!  Convidem-nos a festa major i que el foc etern esclati fent que el fum i l’olor de pólvora encenguin nostra passió de les Santes del 2013

Glòria a Les Santes!
Visca Mataró ... reina del Maresme!
... i Visca Catalunya lliure!!!!