24/3/13

Matinal de saetes i pregó de Setmana Santa 2013




 



 

 



Aquest matí, el Parc de Cerdanyola es va omplir de gom a gom al migdia en la primera gran jornada important de la Setmana Santa de Mataró que començava amb el Divendres de Dolors i les primeres processons. Al pregó de la Setmana Santa a càrrec de Jordi Merino el van seguir la Matinal de Saetes que organitzen les germandats del Nazareno i la Esperanza i que arribava ni més ni menys que a la seva 25ena edició.

Us adjunto el pregó íntegre de Jordi Merino. Felicito per les seves actuacions a Carmen Corpas, Cayetano Lancho, Sheila Heredia i la Penya Al-Andalus que s'ha sumat a la matinal com cada any.

Propers actes i processons:

ACTES I PROCESSONS DE LES CONFRARIES, GERMANDATS I ARMATS DE MATARÓ

DIMECRES, 27 DE MARÇ

19.00 h PROCESSÓ DE VISTA ALEGRE

Itinerari: Sortida del Cementiri dels Caputxins (sortida nord), Camí dels Caputxins, Plaça Vista Alegre, C. Montalt, C. Vista Alegre, Camí dels Caputxins, Passeig dels Molins i Parròquia de l’Esperança.

20.30 h XV VIA CRUCIS DEL BARRI DE CERDANYOLA

Lloc: Barri de Cerdanyola.

Itinerari: Parròquia Maria Auxiliadora, Av. de Josep Puig i Cadafalch, Pl. d’Isla Cristina, C. del Rosselló, C. de Sant Joan Bosco, C. de València, Av. de Josep Puig i Cadafalch, C. de Maria Auxiliadora, C. de Burriach, C. de la Gatassa, i Parròquia de Maria Auxiliadora.

DIJOUS, 28 DE MARÇ

19.15 h RECOLLIDA DE BANDERA I DESFILADA PELS CARRERS DE MATARÓ

Lloc: Plaça de Santa Maria.

Itinerari: La Riera núm. 117, C. Nou, Plaça de Santa Maria. Un cop acabat l’acte, C. de Santa Maria, Plaça Gran, C. Santa Maria, C. de Sant Cristòfol, Plaça de la Peixateria. C. de Barcelona, La Riera, El Carreró, Plaça de l’Ajuntament.

20.15 h HOMENATGE A LA CIUTAT

Lloc: Plaça de l’Ajuntament

20.30 h PROCESSÓ DE DIJOUS SANT

Lloc: Barri de Cerdanyola.

Itinerari: Parròquia Maria Auxiliadora, Av. de Josep Puig i Cadafalch, C. Major, C. Agudes, Plaça Gatassa, C. Gatassa, Avd. Gatassa, C. Victoria, C. Rosselló, P. Illa Cristina, Av. de Josep Puig i Cadafalch i Parròquia Maria Auxiliadora

21.30 h PROCESSÓ NIT DE SILENCI

Lloc: Plaça de Santa Maria.

Itinerari: Plaça Santa Maria, C. de Sant Francesc d’Assís, C.Bonarie, La Riera, Muralla de la Presó, C. Argentona, La Riera, Nou, Plaça Santa Maria.

DIVENDRES, 29 DE MARÇ

7.30 h VIA CRUCIS INTERPARROQUIAL

Lloc: Plaça de Santa Maria.

Itinerari: Basílica de Santa Maria, C. de Sant Francesc d’Assís, C. del Portal de Valldeix, C. de les Monges, L’Esplanada, Pg. d’Antoni Martí Cabanelles, Cementiri dels Caputxins.

18 h RECOLLIDA DEL SANT CRIST

Lloc: C. d’Enric Prat de la Riba.

Itinerari: La Riera núm. 117, Plaça dels Bous, Muralla dels Genovesos, C. Sant Bru, Baixada den Massot, Camí Fondo, Rierot, C. Marià Fortuny, C.d’Agustí Moreto i, C. Enric Part de la Riba. Tornada C. Cristina, C. Sant Bru, C. de Sant Francesc d’Assís, Plaça de Santa Maria.

19.30 h PROCESSÓ GENERAL DE MATARÓ

Itinerari: Plaça de Santa Maria, C. Nou, La Riera, C. d’Argentona, El Torrent, Plaça de les Tereses, C. St. Teresa, Plaça de Santa Anna.

DISSABTE, 30 DE MARÇ

18.30 h PROCESSÓ DEL SILENCI

Itinerari: Parròquia de Ntra. Sra. de l’Esperança, C. Molí de Dalt, Pg. dels Molins, Pg. del Desviament, C. de la Mare de Déu de l’Esperança, C. de Nicolau Guanyabens, C. d’Àvila, Av. del Velòdrom, Rda. Dr. Ferran, Casa Germandat.