28/3/13

Dijous Sant intens

 





 
Aquesta tarda el Capità manaia Jordi Romagosa s'ha adreçat als Armats dins el pati del Castrum tot just abans de sortir a recollir la bandera a la capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, de mans del bandoler d’honor, Amadeu Llinàs, i després direcció a la Plaça de l’Ajuntament han fet l’Homenatge a la Ciutat amb els seus quadres i formacions.

Una vegada ha finalitzat l’Homenatge a la Ciutat, els Armats han tornat a la Basílica de Santa Maria i han iniciat la Processó de la Nit del Silenci, processó que se celebra al centre de Mataró, més austera, tradicional, silenciosa i d’arrel religiosa catalana organitzada per la Confraria de l’Oració del Senyor a l’Hort, la Coronació d’Espines i la Venerable Congregació dels Dolors.

Després he volgut ser també al barri Cerdanyola, on feien una altre processó cantada, amb marxes processionals, característica del sud de la península i organitzada per la Germandat Ntro. Padre Jesus Nazareno, Ntra. Sra. de l’Esperanza i la Confraria de la Verònica.