16/11/12

Oh Benvinguts, passeu, passeu...



Reconec que dilluns al matí, quan em van explicar que l’Escola Torre Llauder havia rebut els nens i nenes de l’Angeleta Ferrer amb la coneguda cançó “qualsevol nit pot sortir el sol” del Sisa, no vaig poder evitar sentir una profunda satisfacció i emoció.

Han estat jornades sense nits clares ni tranquiles. La lluna tampoc ha fet massa llum. Però crec que en molt poques ocasions, una lletra d’una cançó pot representar tant bé el sentiment d’una ciutat en aquell moment. Tant de la comunitat educativa que acull, com la comunitat educativa que és acollida. Per les persones que han viscut uns dies intensos treballant a tota hora per garantir que 221 nens i nenes de Mataró no es quedessin ni un dia sense escola, les AMPES, els pares i mares que voluntàriament han ajudat en les feines del trasllat, les direccions de l’escola, el personal de l’Ajuntament i del departament d’Ensenyament de la Generalitat. Per tots, les lletres d’aquesta cançó segur que han tingut un significat especial.

Gràcies a tots per la lliçó que heu donat. Gràcies per la vostra generositat.

M’heu sentit dir moltes vegades que la Mataró que volem només serà possible amb el treball, l’esforç i la implicació de tots els mataronins i mataronines, autèntics protagonistes de la història que ens ha fet com som i que ens permet encarar el futur amb optimisme. Defensem, com hem fet, els nostres intangibles, la matèria sensible, humana o espontània, que fa que una ciutat no sigui únicament l’agrupació arbitrària d’habitatges i carrers, sinó que sigui, bàsicament, la unió d’un grup de persones, amb alegries i maldecaps compartits, per caminar amb una idea conjunta de futur.

Aquest exemple que hem viscut m’ha ensenyat que en moments complicats, la ciutat ha demostrat un alt grau d’autoexigència, d’autoestima, de valentia i de voluntat de superació. La dificultat dels reptes ens ha d'esperonar i donar energies per superar les dificultats, els reptes han de ser un estímul i no una excusa.

I hi hem de ser tots. No hi pot faltar ningú, perquè com diu la cançó, si hi som tots “qualsevol nit pot sortir el sol”.