19/10/12

Celebrem l'Any Internacional del Cooperativisme presentant el Cafè de Mar








 






Aquesta tarda hem donat el tret de sortida de La Setmana Cooperativa que s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional del Cooperativisme, impulsada per l’IMPEM i la Fundació Unió Cooperadors de Mataró presentant l’històric edifici del Cafè de Mar.

El Cafè de Mar és un immoble catalogat, Bé Cultural d’Interès Local i protegit a nivell de façanes i volumetria. L’edifici va ser rehabilitat l’any 2008 per l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA. La seva cessió a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró va ser possible gràcies a l’acord signat el 2011 entre l'entitat, l’Ajuntament i PUMSA per a la recuperació del patrimoni dels cooperadors a la ciutat.

Antoni Luis, el patró de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, ens ha recordat el lligam històric de la ciutat de Mataró amb el cooperativisme, així com la simbologia del Cafè de Mar, que passa a ser ara la seu de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró.

Davant d’un ambient familiar i l’ actuació de la colla castellera Passarells del TCM, s’ha presentat l’exposició “Construeix un món millor, fes cooperativa”, a càrrec del president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, que es podrà visitar al Cafè de Mar durant tota la Setmana.

Només desitjo que tothom pugui disfrutar d’aquest espai.