11/9/12

Ofrena floral al monòlit de Rafael Casanova









Us adjunto la notícia que hem publicat al web de CIU-Mataró sobre el discurs pronunciat per la federació nacionalista durant l'ofrena. Bona diada a tothom!

"El Pacte Fiscal és la primera etapa per assolir la plena sobirania de Catalunya"

CIU reclama una economia sòlida com a eina de reforçament polític per caminar cap a la transició nacional. El discurs de la federació nacionalista, durant l’ofrena al monument de Rafael Casanova, destaca pel marcat to reivindicatiu i de defensa dels drets nacionals.

En una Diada històrica marcada per la defensa de l’estat propi i les reivindicacions independentistes Convergència i Unió a Mataró ha homenatjat aquest matí el monòlit de Rafael Casanova a la plaça que porta el mateix nom. Regidors, càrrecs del partit així com militants i simpatitzants han assistit al tradicional acte que enguany ha protagonitzat Maria José Recoder, membre de l’executiva de la federació.

Durant la lectura del discurs, Recoder ha recordat que la “Diada d’enguany arriba després que el Parlament de Catalunya aprovés la proposta de Pacte Fiscal per reclamar al govern central aquells recursos econòmics que aporta amb el seu treball i esforç la ciutadania d’aquest país”. En aquest sentit ha insistit que el reclamat Pacte Fiscal no és només un tema econòmic, sinó “la primera etapa per assolir la plena sobirania de Catalunya que ha de comptar amb una majoria social que li doni suport”.

Malgrat ser conscients de l’oposició que les estructures del govern espanyol mantindran respecte la petició dels drets econòmics i nacionals de Catalunya, Recoder ha demanat unitat per dir prou i canviar aquesta situació: “Els catalans hem d’aprofitar la diada per defensar els valors de llibertat, treball, esforç, solidaritat, civisme, corresponsabilitat (...) amb la força del valor i la paraula ha arribat el moment de lluitar, visca Catalunya Lliure!”.