5/5/12

11a edició Premis Joan Coromines










Nit de premis i reconeixements en favor de la defensa de la llengua i cultura catalanes. Aquest vespre, el Casal Nova Aliança de Mataró ha acollit l’onzena edició dels Premis Joan Coromines, uns guardons que convoca la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i que té com a objectiu homenatjar i reconèixer aquelles persones i/o entitats que treballen en favor dels nostres trets més identitaris.

El periodista mataroní Espertac Peran ha estat l’encarregat de conduir l’acte que ha comptat amb la presència de Miquel Àngel Essomba (director del Centre UNESCO de Catalunya i portaveu de Som Escola) i d’Yvonne Griley (Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya).

Com Alcalde de Mataró he volgut agrair el profund compromís de tots els guardonats envers el nostre país, perquè ara més que mai ens cal treballar i mostrar-nos units en aquest camí.

A continuació us adjunto la llista dels guardonats i el motiu del seu guardó:

- Isona Passola, en reconeixement de la seva tasca, com a guionista i productora, pel foment d'un cinema català i en català de qualitat.

- Col•lectiu XECNA (Xarxa d'Establiments amb Consciència Nacional), en reconeixement de la seva trajectòria empresarial.

- Òmnium Cultural de Mataró, en reconeixement de la seva tasca de promoció de la llengua al Maresme al llarg de quaranta anys.

- Llibreria Catalana de Perpinyà, en reconeixement de la voluntat empresarial de promoure la literatura catalana a la Catalunya Nord.

- Miquel Calçada, en reconeixement de la seva trajectòria professional als mitjans de comunicació a favor de la normalització de la cultura catalana.

- Josep de Calassanç Serra, en reconeixement de la seva lluita i compromís envers el país (homenatge pòstum).

Adjunto també una fotografia del cartell oficial del Correllengua 2012, que s’ha fet públic durant la nit.