26/11/11

Arriba Nadal, arriba la Fira! (Inauguració de la XXIX Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal)











Tarda de passeig per la Riera fins arribar a la Plaça Santa Anna on he pogut visitar i inaugurar la tradicional Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal, organitzada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i que romandrà oberta fins el 23 de desembre. Hi he anat juntament amb la Pili i el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, amb qui hem gaudit de la quantitat i qualitat dels ornaments de decoració nadalenca que es poden trobar a les 36 parades instal•lades a la Plaça. S’hi pot trobar de tot, des de pessebres, espelmes i centres de taula; fins a arbres de Nadal, molsa i Pares Noel, passant per les clàssiques parades d’alimentació nadalenca.

És una satisfacció poder gaudir d’una fira que ha esdevingut “un referent al nostre país, considerada la segona d’aquestes característiques, tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes”.

Que per molts anys i bona fira!

Podeu llegir la nota publicada pel web de l'Ajuntament en aquest enllaç o consultar-la a continuació:

L’alcalde, Joan Mora, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, han inaugurat aquesta tarda amb la passejada oficial la tradicional Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal que organitza l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). La fira està ubicada a la plaça de Santa Anna i es podrà visitar fins al 23 de desembre.

La mostra compta amb 36 parades, on es poden trobar tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca, des d’arbres, tant naturals com artificials, fins a figures de pessebre, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noël entre d’altres, i 3 parades de productes alimentaris típics del Nadal com els torrons, les neules, les galetes i les llaminadures decorades amb motius nadalencs.

La fira ha esdevingut un referent en l’inici del Nadal i està considerada la segona d'aquestes característiques de Catalunya, tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes. A més de les parades, a la plaça de Santa Anna també hi ha instal·lat un avet de prop de 8 m d’alçada amb ornamentació i il·luminació nadalenca. Com a novetat d’aquesta edició, la creativitat i l’ornamentació de l’arbre l’ha realitzada l’artista mataroní Eloi Romañà Muniesa, que ha dissenyat una decoració basada en un conjunt de figures bidimensionals inspirades en les figures del pessebre. Les figures aniran sobre una cinta que començarà des del cim de l'arbre amb una estrella i que anirà baixant donant-hi voltes. Complementaran l’ornamentació estrelles de Nadal. Està previst que cada any decori l’arbre un artista diferent.

L’horari d’obertura de la fira és el següent: de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores de dilluns a dijous, i de 10 a 14 hores i de 16 a 22 hores els divendres, dissabtes, diumenges i festius.