19/11/11

150 anys d’il•lusió, esforç i saber fer (Felicitats Cor de Maria)










Cares d’il•lusió, retrobaments, records d’infància, música, jocs, somriures...en fi, sentiments!. Aquest vespre els he vist a flor de pell en pràcticament totes les persones que han vingut a l’acte institucional dels 150 anys de l’escola Cor de Maria de Mataró que hem celebrat al Teatre Monumental. Hi eren tots: alumnes, ex-alumnes, pares, professors i ex-professors, comunitat religiosa i autoritats. Tots han vibrat amb els vídeos, les fotografies, les cançons i les imatges en les quals es podia veure l’evolució, tant física com conceptual de l’escola, al llarg d’aquest temps, una evolució que ells mateixos han descrit com del “guix al ratolí”.

 
Al llarg de l’acte, presidit per la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya Irene Rigau, s’ha sentit moltes i moltes vegades la paraula felicitats. Ho ha expressat la mateixa consellera en les seves paraules, que ha dirigit a mestres i professors: “que cada dia dediquen la seva vàlua i el seu esforç per millorar l’educació dels més petits”. Els ha agraït aquest treball que al cap d’uns anys dóna fruits i que es demostra en les abraçades i somriures expressats pels ex-alumnes una vegada es retroben amb els mestres de tota la vida.

 
A mi m’ha tocat parlar el primer i malgrat no haver estat ex-alumne de l’escola, sí que he parlat dels valors fonamentals que s’aprenen i es transmeten durant l’etapa escolar: el companyerisme, la fe, la solidaritat, l’amistat, el treball en grup, l’esforç, etcètera. Perquè malgrat la lliçó diària, malgrat el currículum...allò que queda, en el fons, és tota la resta.

 
Gràcies Cor de Maria per haver sabut renéixer en tots aquests valors i haver evolucionat del guix al ratolí, mantenint el llegat d’aquests importants 150 anys.