22/10/11

Quantes frases per twittejar! (17ena Nit de l’empresari CECOT)







Nit de premis, de twits i de parlaments per recordar. Acabo d’arribar del sopar de la 17ena edició de la Nit de l’empresari de la patronal egarenca CECOT, celebrat al recinte firal de Terrassa, on s’han entregat els Reconeixements CECOT al Progrés Empresarial, el premi a la Creació de Valor Social de l’Obra Social d’Unnim Caixa, el premi Egarsat, SP a la Prevenció en Riscos Laborals, el premi a la Formació i Gestió del Talent de Nationale Suisse i l’ACCA.
L’Acte ha estat presidit pel Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, qui –sense embuts- ha qüestionat els empresaris catalans si estant disposats a “jugar-se la posició” per “defensar el bé comú”. Un Mas contundent que ha agraït el gest de la patronal alhora de defensar el pacte fiscal per Catalunya: “Aquest no és només un tema del Parlament i cal fer pinya per defensar el país”, ha expressat.

Un altre dels parlaments per publicar -i que penso que hauria de ser lectura obligatòria per a tota la classe política- ha estat el del Sr. Antoni Abad, president de la CECOT, per a qui el pacte fiscal és ja “imprescindible i inajornable (...) El finançament de Catalunya ja no és matèria reservada de cap partit polític. És tema dels catalans. Entre ells els empresaris i les empreses”, ha dit. Per Abad, els reptes de futur requereixen de lideratges compartits entre el sector públic i el privat, i n’ha posat com exemple el corredor mediterrani, prioritari a Europa, i defensat per sectors d’àmbits diversos. Per fomentar la recuperació econòmica, ha indicat, cal redefinir les prioritats pressupostàries i concentrar-les en tres eixos: formació, innovació i internacionalització.

A continuació us adjunto la relació de guardonats:
- Lamp, SA (Terrassa) en la categoria d’empresa més internacional.
- BcnInnova Technological Evolution, SL (Cerdanyola del Vallès) en la categoria Valor d’Emprendre.
- Cirsa Gaming Corporation (Terrassa) en la categoria Formació i Gestió del Talent (Terrassa) en la categoria Empresa 2.0.
- ACELLEC (Associació Catalana d’Empreses del Lleure i la Cultura) en la categoria d´associació que s’ha distingit pel desenvolupament econòmic i empresarial als seus associats mitjançant el desenvolupament de les seves activitats. (Categoria fora de concurs)
- Hospital Clínic de Barcelona i Institut Català d’Oncologiadel Departament de Salut en la categoria de Millors pràctiques de l’administració pública desenvolupades durant el 2010. El comitè executiu de la Cecot ha valorat, entre altres aspectes, l’aplicació de polítiques de remuneració innovadores, basades en objectius de reconeixement internacional, de qualitat i d’eficiència, així com els acords presos entre direcció i treballadors desenvolupades durant l’any 2010 en aquests dos centres. (Categoria fora de concurs)
- Green Lab Innovation Services, SLP (Sant Cugat del Vallès) dins la categoria de Millor Jove Iniciativa Empresarial promoguda pel Cercle Cecot de Joves Empresaris.
- Fupar Unnim (Terrassa) dins la categoria Entitat Integradora promoguda per la Fundació Institut Industrial i Comercial.
- Mª del Mar Raventós Chalbaud, presidenta del Grup Codorníu en la categoria de Personalitat que s’ha distingit per la seva trajectòria professional en el desenvolupament empresarial i econòmic. (Categoria fora de concurs)
- KH Lloreda (Canovelles) ha guanyat el 15è Premi al Valor Social promogut per l’Obra Social d’Unnim Caixa.
- Kern Pharma (Terrassa) ha guanyat el 12è Premi a l’Actuació en Prevenció de Riscos Laborals promogut per Egarsat, SP.