11/9/11

Ofrena amb to reivinicatiu






Avui és un dia de reivindicació nacional, moment de fer sentir la nostra veu davant els nombrosos i recents  atacs a la nostra llengua i la identitat del país. Enguany he assistit a la tradicional ofrena al monòlit de Rafael Casanova com alcalde de Mataró, acompanyat de representats de tots els grups municipals -a excepció de Plataforma per Catalunya- i de centenars de persones que ens hi han volgut acompanyar. Junts hem dipositat el centre floral al monòlit i hem cantat Els Segadors, ben alt i amb lletra clara!

En nom de CIU, la presidenta d'Unió, Adriana Martínez, ha llegit enguany el manifest de la federació nacionalista. Ho ha fet acompanyada del president de CDC a Mataró, Marc Marin, i de membres del partit, com els regidors Joaquim Fernàndez, Miquel Rey, Núria Calpe o Carolina Soler. Martínez ha pronunciat unes paraules amb marcat to reivindicatiu alhora de protegir els valors identitaris propis del país, com la llengua, la cultura o l’esperit emprenedor: “Recentment, com sabeu, s’han produït unes decisions que ataquen la nostra llengua (...) altrament, els interessos de Catalunya han estat del tot marginats en la recent reforma de la constitució. Sembla que només els partits centralistes amb seu a Madrid poden fer i desfer”, ha expressat.
Davant la crisi econòmica i les elevades xifres d’atur  ha reivindicat la necessitat d’aconseguir un pacte fiscal perquè Catalunya rebi els diners que li pertoquen: “Sota el principi de solidaritat s’esvaeixen els nostres diners. Necessitem un pacte fiscal que ens permeti salvar-lo i necessitem moltes coses més”, ha dit. Segons la presidenta d’Unió a Mataró, cal reaccionar amb contundència a cada intent d’atacar la personalitat catalana alhora que ha apostat per esforçar-se en el camí per decidir amb llibertat el destí del país: “Poden passar moltes coses però no defallirem. El sentiment per la nació és al nostre cor i el transmetrem als nostres fills”, ha culminat.

Us adjunto el document perquè el pogueu visualitzar