17/9/11

El 20N, votant CIU, evitarem la majoria absoluta del PP









Aquest matí he assistit a l'Escola d'Estiu de CDC celebrada al Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm (La Selva), una dosi d'energia i il.lusió per encarar les properes eleccions generals del 20N. El President ho ha deixat ben clar: "Votant CIU evitarem una majoria absoluta del PP". Us adjunto la notícia que hem publicat al web de CIU-Mataró on podreu llegir les declaracions d'Artur Mas i Xavier Trias, qui ha fet una fèrrima defensa de l'autonomia dels Ajuntaments catalans:

Joan Mora assisteix a l'Escola d'Estiu de CDC on Artur Mas reivindica el vot a CIU per evitar la majoria absoluta del PP

Amb la mirada fixada en els propers comicis generals, el President de la Generalitat recorda que els diputats socialistes catalans “no han defensat el país” i que Carme Chacón s’ha oblidat de Catalunya durant quatre anys.

Catalunya té un pes molt significatiu alhora d’evitar la majoria absoluta del PP les properes eleccions generals i els votants de CIU hi tenen molt a dir. Així ho ha reivindicat el President de la Generalitat, Artur Mas, durant la clausura de l’Escola d’Estiu de CDC celebrada aquest dissabte 17 de setembre a Sant Hilari Sacalm sota el títol “La transició nacional cap al dret a decidir”. Per Mas “cal evitar la majoria absoluta del PP” a les pròximes eleccions generals, fet que depèn “no només de Catalunya però també de Catalunya”. Segons el President de la Generalitat hi ha dues maneres d’evitar la majoria dels populars: “votar el partit socialista, que pot servir perquè el PP no tingui majoria absoluta a l’Estat però no serveix per a Catalunya; i votar CiU que serveix per a les dues coses: a més d’evitar la majoria absoluta del PP ens servirà per a defensar el país”. “Potser sí que a l’estat les eleccions són cosa de dos, a Catalunya però són cosa de tres, CiU, PP i PSOE” ha afegit.

Per a la federació de CiU és essencial que a Madrid no s’articuli cap majoria absoluta “si volem que hi hagi alguna possibilitat que Catalunya pugui presentar amb garanties i força el pacte fiscal” ha explicat el President Mas. També això és essencial per a poder tirar endavant projectes de país com per exemple el del corredor del Mediterrani: “ si el PP té majoria, qui ens garanteix que el primer corredor que es farà serà el del Mediterrani i no pas el que volen que passi per Madrid i Saragossa abans d’entrar a Catalunya?” s’ha preguntat el President qui tot seguit a assegurat que si els populars estan en minoria “el del Mediterrani, que passa per Catalunya, serà el primer”.
Carme Chacón descobreix ara Catalunya
D’altra banda i, amb la mirada fixada també en els pròxims comicis generals, el President Mas ha recordat que “els diputats socialistes catalans no han servit per defensar Catalunya” i ho ha reblat afirmant que la seva pròxima candidata, Carme Chacón “ha descobert ara un país que es diu Catalunya” ja que fins ara ha estat ocupada en altres tasques com les del ministeri de Defensa. Finalment, el President ha dit que “des d’una òptica catalanista volem força a la política estatal no només per condicionar la política espanyola sinó també perquè Catalunya pugui realitzar el seu propi projecte, el camí que s’ha marcat”.

Xavier Trias defensa l’autonomia dels ajuntaments
D’altra banda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que també ha intervingut a la clausura de l‘escola d’estiu, ha insistit en la necessitat “d’evitar la majoria absoluta al Congrés” i ho ha fet posat un exemple clar i recent, el de la reforma constitucional: “és una vergonya i ens posa als ajuntaments al límit, no ens permeten ni endeutar-nos ni tan sols per a fer inversions productives”. I ha defensat el paper dels ajuntaments recordant que són ells “els primers que topen amb els problemes de la gent, els primers a donar resposta i per això la crisi econòmica ela afecta tant directament”. Per això ha dit que els catalans “necessitem poder, capacitat de decisió per poder fer el nostre camí de país”.
Més enllà de demanar als ajuntaments que facin costat al govern català en la defensa del país, l’alcalde Trias ha remarcat la importància de tenir un partit fort ja que, ha assegurat, “si avui tenim tot el que tenim no és només perquè s’ha produït un canvi de cicle, sinó perquè el partit ha estat fort” i ha recordat que “a Barcelona hem estat 32 anys picant pedra però teníem partit, equip i projecte i per això avui governem”.
A l’acte de clausura de l’escola d’estiu, el President Mas, l’alcalde Trias, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol i l’alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria, han plantat un arbre, un avet autòcton del Montseny. La secretaria de militància i formació de CDC; Maite Fandos ha destacat el simbolisme d’aquest acte: “l’arbre va ser el logotip original del partit” però alhora ha ressaltat la idea que “l’arbre està arrelat a la terra i és creixement i futur.”