20/7/11

Recepció dels nens Saharauis






Avui a la tarda, la Sala de Plens estava plena de gom a gom. En Joaquim Fernàndez i jo mateix hem tingut el privilegi de fer la recepció de més de 15 nens Saharauis entre 7 i 12 anys que han nascut i crescut en els campaments de refugiats saharauís a Tindouf .

Ara són a Mataró aprofitant les Colònies 2011, que ells anomenen  “Vacances en Pau” i que estan promogudes pel Front Polisari, conjuntament amb totes les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya.

Aquestes Colònies Sahrauís es van iniciar l’any 1996 i varen estar organitzades directament per l’Ajuntament de Mataró. Una vegada finalitzada l’estada dels infants, s'animà a les famílies que varen acollir els infants perquè es constituïssin en una delegació de l’Associació Catalana d’Amics del poble Sahrauí a Mataró. Així es com va néixer aquesta entitat a Mataró. L’any 1997 les colònies varen estar organitzades per l’Associació amb el suport de l’Ajuntament.

Felicito a les entitats organitzadores per la tasca que fan, i sobretot pels seus objectius clars:

- Facilitar la possibilitat de passar unes vacances en un entorn diferent del que viuen tot l’any en els campaments de refugiats.

- Facilitar l’accés a una atenció sanitària general i especialitzada per als que ho necessitin.

- Donar a conèixer la realitat del poble saharaui mitjançant els infants i la relació amb les famílies acollidores.

- Fomentar l’apropament entre el poble saharaui i el nostre país.

- Donar suport al procés d’autodeterminació del poble saharaui.

Ànims i molta sort!