25/7/11

Crida a la Festa, Santes 2011








Mataronins ...Mataronines... Ja les tenim aquí!!!  Que seria un any sense santes  si unes santes valen per tot un any!
.
Foto Capgròs
.
Tot un any en el què els més menuts ens han recordat que Les Santes són alguna cosa més que la festa major. Perquè, avui les santes formen part del seu imaginari col·lectiu.  Perquè han incorporat les figures de la festa major al seu món interior. Són generacions que creixen sota la capa d’en Robafaves i que enguany sortiran a les cercaviles amb el casc del millor gegant del món.

No entendríem la nostra festa major sense les figures i els seus portadors. No seria el mateix! Felicitats Àliga per  aquestes 25 Santes, Felicitats Drac per aquests 20 anys traient foc pels queixals. I un record molt especial a en Joan Fradera (en Uanxo), història de Les Santes i pilar fonamental de la recuperació de la nostra festa major.
.
Perquè les nostres tradicions i la nostra història escriuen el nostre present.  Perquè construeixen aquest país petit que vol créixer com a poble sobirà. Que vol anar més enllà i que vol exercir el seu dret a decidir.
.
Demà quan repiquin les campanes de Santa Maria... a Argentona, Vilassar o Cabrera, sabran que estem de festa major. Que és festa grossa.  Que han arribat les Santes... Les que ens fan vibrar i emocionar amb el bequetero i  el paquito el chocolatero de la Banda entrant a plaça.
.
Sense cap mena de dubte... SOM  UNS PRIVILEGIATS PER TENIR AQUESTA FESTA MAJOR.
.
 I doncs?? Per què us penseu que ha estat declarada festa patrimonial d’interès nacional ??!!!
.
Perquè s’ha treballat MOLT des del voluntariat sense demanar res a canvi. Però sobretot PERQUÈ, TOTS PLEGATS, ENS HO HEM CREGUT!!!!  I Això és un èxit de tots els mataronins !
.
Ajudeu-nos a projectar Les santes!! Molts  ja ho feu a les vostres feines, a les facultats, o amb els vostres amics... Això és fer Mataronisme. Perquè n’estem orgullosos. Perquè traiem pit per la nostra ciutat. SI SENYOR!!  PERQUÈ MATARÓ S’HO VAL !

I que aquesta unitat de tots els mataronins no ens la trenqui ningú!  Hem de poder ser capaços de dialogar, de parlar, de cercar el consens amb tothom. No siguem excloents. Excloure només porta a la intolerància i aquesta a fets com els del doble atemptat de Noruega. Aquest consistori condemna enèrgicament aquest brutal assassinat i fem arribar el nostre més sentit condol als familiars de les víctimes, als ferits i a les autoritats del noble i pacífic poble Noruec.

I als nouvinguts  expliquem-los  la nostra festa , fem partícip a tothom de la grandesa de Les Santes. De la nostra felicitat Santera que en reneixi renovat el compromís de convivència lleial.

Són moments de dificultats, de moltes dificultats... als que esteu patint preneu-vos  sisplau aquesta festa major com un regal que us fa la ciutat. És la nostra abraçada sincera que ve carregada d’energia pel futur.

Un futur millor que comença avui, aquí i ara !
MATARONINES!!!! ...MATARONINS !!!!      DEIXEU QUE LA FELICITAT US SOLQUI  LES VENES!
.
GLÒRIA A  LES SANTES
.

VISCA MATARÓ     i      VISCA CATALUNYA