18/6/11

Nou Pal.li per Nostra Sra. dels Dolors






El passat març es va celebrar el 25è aniversari de l'hermandat i per això avui han presentat a la Nau Cabot i Barba davant de la gran família de la confraria el regal que ofereixen a Ntra. Sra. dels Dolors, un nou Pal.li  encarregat al brodador David Calleja.

En Jesús Moya, Hermano Mayor,  va donar la benvinguda als assistents a l'acte, entre els que hi havia presidents de diverses confraries de la ciutat i amics de la Setmana Santa.

David Calleja, artista de Cadis,

En aquest sentit va remarcar que al Pal.li apareixia el cor amb el set punyals, l'inici de la Germandat, és a dir, era la base de l'escut. La simbologia de la Mare de Déu del Carme i les sigles de Jesús Home Salvador encerclats per una corda recordant el prendiment de Jesús eren les dues ramificacions que partien de la titular dolorosa, i a sobre d'ells, hi havia l'Escut de la ciutat de Mataró rodejat amb les palmes que identificava la ciutat cristiana amb dues patrones màrtirs, Juliana i Semproniana.

David Calleja va expressar que estava feliç pel bon recull que havia tingut el seu disseny, i va detallar els motius i simbolismes del pal·li.

A la bambalina central trovem el cor amb els set punyals en representació a la Verge Dolorosa i a sobre de l'emblema la corona de reialesa de Maria. A les bambalines laterals veiem un dibuix d'estil decimocanònic, propi del segle XIX, amb un aire més romàntic i antic. Al sostre del pal·li s'ubica l'escut de la Germandat al centre, sobre la Verge, ja que tota la Germandat l'envolta a ella. Tot el pal·li es realitzarà en vellut color negre i amb els millors materials i guarniments.
va explicar el nou escut de la Germandat posant l'èmfasi que - un escut era la imatge corporativa, la singularitat d'aquesta que expressava la seva representació allà on va. I era important perquè igual que una bandera simbolitzava un estat o una nació, un escut era la identitat i el missatge que la confraria volia donar-. 
Remarco la importància de la tradició de la Setmana Santa a la ciutat, i felicito als presents la seva feina i creença en la feina que fan per a la ciutat i per a les seves titulars.