18/5/11

Prioritzo construir el nou Josep Mora en l'ubicació actual per no desertizar el centre d'instal.lacions esportives





El candidat nacionalista recorda que les instal·lacions del Palau “estan més que amortitzades” i  aposta pel Triangle dels Molins com alternativa al centre.  


Impulsar i millorar les instal·lacions esportives de la ciutat. Aquesta és la prioritat de  l’alcaldable per CIU-Mataró, Joan Mora, que aquest dimecres ha citat la premsa davant les instal·lacions del Palau Esportiu Josep Mora, un edifici “més que amortitzat”, ha dit, i que el candidat nacionalista vol aixecar de nou en l’ubicació actual “per no desertitzar el centre d’instal·lacions esportives i afavorir que s’hi pugui arribar a peu”. En cas que aquest objectiu no fos possible, per dimensions  o arquitectura del nou disseny, el candidat nacionalista aposta per construir-lo al Triangle dels Molins.
Un altre de les propostes de CIU és la ciutat esportiva del Sorrall on segons Mora “s’ha de minimitzar l’impacta de la construcció de nou habitatge”. Com CIU ja va plantejar el 2007, aquesta  ciutat inclouria “si la pràctica esportiva de la bicicleta i la capacitat econòmica de l’Ajuntament ho permeten”, un nou velòdrom. Fet que desencadenaria, segons Mora, que en l’antic velòdrom s’hi edificaria un nou teatre monumental i la piscina passaria a situar-se al Triangle dels Molins.
El candidat nacionalista també aposta per donar suport i enfortir el protagonisme dels clubs, “perquè son ells els que fan possible la pràctica de l’esport”. En aquest sentit –i quan la situació econòmica ho permeti- s’ha compromès a augmentar els recursos que l’Ajuntament destina a l’esport, promocionar al targeta de crèdit esportiva (on una part el marge financer es dirigiria a l’esport de la ciutat) i ha expressat la voluntat de declarar exemptes de pagar preu públic les entitats esportives que utilitzen les instal·lacions esportives municipals. Per Mora és gràcies a la feina pública que fan els clubs, a la seva experiència i recursos propis que cada euro que l’ajuntament destina a l’esport es multiplica i té un major impacte social.
Segons ha declarat el regidor d’esports Francesc Masriera, l’esport també s’ha de potenciar i promoure en l’edat escolar com un “element que afavoreix l’educació dels joves i la seva integració”. Proposa fomentar l’ús de les instal·lacions esportives fora de l’horari lectiu, així com potenciar els Jocs Escolars com espai de trobada i referent de qualitat de l’esport escolar. Alhora, aposta per promoure la seva pràctica habilitant espais a la platja i a les places que disposin d’espai suficient.