19/3/11

Acte institucional del bicentenari del naixement del mataroní Josep M. Benet Serra i Julià, benedicti, bisbe de Daulia



Aquesta tarda m'ha colpit l'acte institucional del bicentenari del naixement del mataroní Josep M. Benet Serra i Julià, benedicti, bisbe de Daulia.
He de reconèixer que pràcticament no en coneixia la seva existència i, per tant, potser l'efecte ha estat més contundent.
El tret que m'ha colpit ha estat conèixer la seva vessant de fundador de les germanes Oblates del Santíssim Redemptor.  És com si la providència volés remoure consciències a la sala en proclamar-se la missió d'aquesta congregació.   Aquestes germanes treballen amb dones maltractades pel mon de la prostitució i ens en han presentat testimonis actuals que han ressonat com martells dins la sala de plens del nostre ajuntament.  Personalment, m'he sentit trist i una mica indignat per la situació que estem vivint darrerament.  Potser ha estat la providència qui ha volgut mostrar-se amb contundència per tal d'enviar una senyal en forma de lliçó magistral.  Segur que el primer que ens hauria ensenyat aquest bisbe mataroní seria a prevenir abans que curar. Prefereixo no dir res més i que tothom qui llegeixi aquest post, hi reflexioni.

Web de les "Hermanas Oblatas"