28/2/11

Hem d’aprofitar que 26 dels 27 regidors del consistori volem El Corte Inglés ja






Avui hem presentat una Proposta de Resolució, amb voluntat de fer veure al govern que cal que siguem realistes i efectius en acabar el procés d’arribada d’aquest operador a la Ciutat.
El projecte necessita l’atenció de tothom, i sobretot de l’àrea d’urbanisme de la Ciutat perquè no podem deixar passar més temps. 

El fet de que hi hagués una querella per part del fiscal mantenia una incògnita que, avui,  malgrat no tenir una sentència d’arxiu en ferm sinó un acta (auto) , sí que permet ser optimistes encara que, segons sembla, hagi estat recorreguda a l’Audiència per part del mateix fiscal.   Dic que malgrat no tenir una sentència en ferm (i per tant no poder iniciar cap moviment en el solar) com a mínim sembla que ens dona més claredat sobre el procés.

Ara bé, parlo de posar atenció sobre el projecte urbanístic que tenim sobre la taula.  
El juliol de l’any passat, la Direcció General d’Urbanisme, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP – Avui Territori i Sostenibilitat) va aprovar el projecte però amb dues prescripcions vitals per el projecte com són: indicacions sobre l’ús de la planta soterrani i l’ampliació del nombre de places d’aparcament dins el propi recinte (200 més).

Per tant, hem de treballar tots junts perquè es facin les passes necessàries per acabar el procés, que no podrem donar per tancat fins que El Corte Inglés formalitzi la compra (pagant) i comenci les obres.    Aquesta és la notícia que espera la Ciutat i necessitem des de tots els punts de vista (també el financer).
Si bé el procés judicial ha generat incògnites, fins avui no ha endarrerit en absolut l’avanç del projecte ja que són temes paral·lels.  El projecte urbanístic és una cosa i el procés judicial n’és un altra.  Fins que no s’acabi el primer no podrem dir que el segon ha entorpit operativament l’arribada de la locomotora i, en canvi, tal i com estan les coses, sembla que la incògnita judicial es va esvaint i en canvi el projecte urbanístic encara no ha finalitzat.

Hem de ser realistes i si tot s’hagués acabat, tal i com alguns volen fer creure, ja tindríem la foto de l’operador comprant i demanant la llicència d’obres.  Tant de bo fos així. Ho de dit molts cops.

Aquí deixo la nota de premsa que hem fet, així com la Proposta de Resolució que presentarem al ple del proper dijous, amb la intenció de consensuar-la amb la resta de grups. No hem d’oblidar que hi ha 26 de 27, regidors del consistori, que sempre ens hem mostrat a favor de l’arribada d’aquest operador.