22/12/10

CiU i el PSC arriben a un acord per facilitar la investidura d’Artur Mas com a president

CiU i el PSC arriben a un acord per facilitar la investidura d’Artur Mas com a president

Els presidents dels grups parlamentaris de nacionalistes i socialistes, Oriol Pujol i Joaquim Nadal, signaran el pacte demà al Parlament

Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya han arribat a un acord pel qual els socialistes facilitaran la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat, a través de la seva abstenció en la votació al ple que se celebrarà demà. El termes de l’acord consten en un document de cinc punts i abasten la lluita contra la crisi, les polítiques socials, la representació institucional, la concertació social, i la transparència i la qualitat democràtica.

L’acord s’ha assolit aquesta tarda en una reunió en la que han participat, per CiU, el president de la federació nacionalista i candidat a la presidència, Artur Mas; el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig; i el secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí. El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha estat permanentment informat del transcurs de la negociació. Els socialistes han estat representats pel president i el portaveu del seu grup al Parlament, Joaquim Nadal i Miquel Iceta.

El text  d’aquest pacte entre CiU i el PSC se signarà demà, al Parlament, per part dels presidents dels respectius grups parlamentaris. L’hora i l’espai concret de la signatura encara s’han de determinar. 

Barcelona, 22 de desembre de 2010




ssssss
ss
s