25/11/10

En contra de la violència de gènere

El dia en que internacionalment es dóna un relleu especial a la lluita contra la violència de gènere, us deixo el manifest que s’ha elaborat des de CDC per sumar-s’hi.



MANIFEST DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Catalunya ha estat sempre un país d’homes i dones que hem defensat la cultura de la pau i la justícia social. Hem reclamat els drets de les dones fent una revolució pacífica i silenciosa. Però, malgrat els avenços que hem aconseguit, no ens hem lliurat de sumar un llarg nombre de víctimes en el camí cap a l’assoliment dels nostres drets. Moltes dones ens han deixat al llarg de molts anys, víctimes de la violència de gènere, i ens continuen deixant. Algunes han estat prou valentes per enfrontar-se al seu botxí, però han acabat pagant amb la seva pròpia vida.

Lluny de disminuir, les xifres de morts per violència de gènere es veuen any rere any incrementades. Cal sumar-hi, també la violència contra la nostra gent gran i els nostres infants.

El panorama sembla descoratjador però la rendició és una paraula que no contemplem en la nostra actuació com a homes i dones responsables del futur de la nostra societat. Si volem una societat digna, una societat cohesionada, una societat amb els valors que porten a la justícia social, totes i tots ens hi hem d’implicar. Aquest canvi de valors ha de començar per l’educació, a l’escola i, sobretot, en el marc familiar. Els mitjans de comunicació tenen també una responsabilitat pedagògica fonamental en aquest sentit.

Reclamem també que les lleis siguin aplicades amb el màxim rigor perquè les persones en situació de risc puguin gaudir de la màxima protecció i que totes les agressions siguin penades.

Els homes i les dones de Convergència Democràtica de Catalunya defensem els valors de la llibertat, el respecte i la igualtat i estem compromesos amb la tasca d’eradicar aquesta xacra social.