5/7/10

Saber treballar amb la oposició, i reconèixer-ne allò que fa.





Potser és un petit exemple però és una realitat tangible de la feina que es fa des de la oposició.

Sap greu que el govern, per oblit o per hàbit, s'oblidi d'allò que pacta amb els grups de la oposició. En aquest cas, només vam portar la proposta al Ple (d'instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics) quan després d'haver-ho dit vàries vegades a la Regidora de Medi Ambient, veiem que passaven els mesos i anys sense avançar. Per això, ho vam portar al Ple on es va aprovar (i ho vam agrair). Ara però, quan es diu que s'avançarà en aquest tema, s'hauria de tenir en compte la nostra insistència.

Aquí trobareu la nota de premsa que, també us deixo a continuació:

Cal canviar les maneres i reconèixer que l’oposició també millora la Ciutat

05.07.2010

Sembla que el govern oblida ràpidament d’on provenen les iniciatives que porta a terme com a govern municipal, especialment quan les propostes han estat fetes per grups de l’oposició. CiU sempre treballa per millorar la Ciutat, encara que les seves propostes no siguin tingudes en compte.

Aquesta setmana podíem llegir al web municipal que el Consell d’Administració de l’empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró SL, GINTRA, va aprovar el passat dimecres la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics als quatre aparcaments de rotació que gestiona: el de la plaça de Cuba; el de la plaça de Granollers i del Parc Central, que són administrats per la concessionària EYSA, i el del TecnoCampus Mataró-Maresme, actualment en construcció.

Segons la mateixa nota, la proposta per instal·lar dispositius per a la recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments públics gestionats per GINTRA, prové, únicament de que l’Ajuntament de Mataró contemplés en el seu Programa d’Actuació Municipal del 2010 la redacció d’una acció.

La veritat és que, Joan Mora, president del Grup Municipal de CiU, va portar, al Ple Municipal de juny de 2009, una proposta de resolució referent a la utilització de vehicles elèctrics. Proposta que, passada a “prec” va ser acceptada pel govern municipal. Es demanava que s’incorporesin, com accions al Pla de lluita contra el canvi climàtic, que s’estava elaborant, amb el compromís de posar-les en marxa durant el primer any les següents propostes:

1. Els serveis tècnics municipals corresponents redactaran una proposta per instal·lar als aparcaments públics gestionats per l’empresa municipal GINTRA, assortidors per a la càrrega de vehicles elèctrics.

2. El Departament de Mobilitat s’adreçarà a les empreses privades que gestionin aparcaments d’ús públic a la nostra ciutat per tal d’incentivar que també en aquests estacionament s’instal·lin assortidors per a la càrrega de vehicles elèctrics.

3. En tots els concursos per a l’adquisició de vehicles pels serveis d’aquest Ajuntament, es tindrà en compte la possibilitat d’adquirir vehicles elèctrics i tindran preferència en tos els casos que puguin donar un servei satisfactori. El mateix es farà amb els vehicles denominats híbrids, com ja s’ha fet en determinats casos.”

Malgrat la iniciativa havia estat acceptada, durant tot l’any 2009 no es va fer cap acció per portar a terme la proposta presentada al juny per CiU i, en ple debat prossupostari, el grup nacionalista va tornar-la a presentar, aquesta vegada en forma d’al·legació al PAM2010, atès que el govern tampoc ho havia tingut en compte. Va ser llavors quan el govern no va tenir altra remei que incorporar una cosa que ja havia estat acceptada en una sessió plenària del Consistori. Aquesta vegada, tot haver acceptat el prec en un Ple Municipal, el compromís explicitat en el PAM va ser parcial respecte a la proposta formulada.

El Grup Municipal de CiU, presidit per Joan Mora, lamenta que el govern de la Ciutat, per un afany absolutament propagandístic oblidi tant ràpidament quin són els veritables fonaments de les accions que es porten a terme, especialment quan el portaveu del Grup i membre del Consell d’Administració de GINTRA, Joaquim Fernàndez, va deixar constància de l’origen de la iniciativa durant d’aquest consell a sessió celebrada el passat dia 30 de juny.