8/7/10

Òmnium Cultural referma el “Som una nació, nosaltres decidim”.





COMUNICAT D'ÒMNIUM, REBUT AVUI A LES 15,18H.

Benvolgut soci,

Òmnium Cultural, membre de la comissió organitzadora i convocant de la manifestació ha exposat a la comissió la postura aprovada per unanimitat a la junta de dimarts 6 de juny:

“Òmnium Cultural es referma en la seva decisió inicial de mantenir la convocatòria de la manifestació del proper dissabte 10 de juliol amb el lema “Som una nació, nosaltres decidim”.

Així mateix, reitera la seva invitació al President de la Generalitat, als representants de les institucions i als dirigents de les diferents organitzacions cíviques, polítiques i culturals perquè formin part de la capçalera d’aquesta manifestació.

Igualment, demana al poble de Catalunya que participi unitàriament i massivament en aquesta iniciativa, que és oberta a tothom sense cap mena d’exclusió.”

En el dia d’avui, s’ha reunit la comissió organitzadora de la manifestació, que ha emès el següent text:

“La comissió organitzadora de la manifestació explica que:

El lema es manté: Som una nació. Nosaltres decidim.

La manifestació anirà encapçalada per la pancarta, amb el lema Som una nació. Nosaltres decidim, i tindrà un representant de cada una de les entitats, organitzacions socials i partits convocants.

Aquesta pancarta anirà precedida per la senyera en posició horitzontal i el lema de la manifestació (Som una nació. Nosaltres decidim), amb els Molt Honorables Presidents de la Generalitat i el Parlament.

Aquesta decisió no s’ha pres per unanimitat. Tot i així, totes les entitats i organitzacions criden a la màxima mobilització.

La manifestació s’iniciarà a Passeig de Gràcia amb Diagonal a les sis de la tarda, amb totes les entitats i organitzacions convocants.

Integren la comissió organitzadora: Òmnium Cultural, UGT, CCOO, Intersindical –CSC, CDC, UDC, PSC, ERC, ICV, EUiA, CUP, PDD.”

Òmnium Cultural ens mantenim en la decisió presa per unanimitat per la junta directiva de dimarts passat, abans transcrita. Òmnium no impedirà el format explicat per la comissió organitzadora i després d’assegurar que definitivament el lema Som una nació. Nosaltres decidim obri la manifestació i sigui la pancarta de capçalera, tal i com en tot moment ha estat la postura de tots nosaltres.

Davant de tot això i més que mai, us animem a formar part del primer bloc de la manifestació, que és el d’Òmnium, per expressar que no acceptem que el Tribunal Constitucional espanyol vulneri la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament en referèndum. Us convoquem a les 17 hores a Passeig de Gràcia amb el carrer València. Us hi esperem a tots!

SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM