17/7/10

MS WPC 2010 Washington DC




















LLevat del diumenge, fins dijous al vespre va ser un no parar.
Reunir per la MS WPC 2010, 14000 o 15000 persones de tot el món (3000 personal de Microsoft) no és fàcil, i fer-ho de forma que tot vagi com una seda menys. Aquí cal felicitar a la organització perquè cada matí omplien un "Sant Jordi" (el Verizon Center) per les Keynotes i després ens donaven dinar a tots junts al Washington Convention Center sense cap cua, per després cadascú repartir-se per les sessions que t'interessaven tant del WCC com en diferents hotels dels voltants.
Nosaltres, de l'empresa, érem 3 i només coincidíem poc. Ens havíem distribuit per seguir tot allò que ens semblava d'interès però, la veritat, és que ens hauria poder haver-ho seguit tot. Comparar les teves maneres de fer, amb la d'empreses de tot el món ajuda a enfocar i, sobretot, a conèixer per on podrien anar les coses.
Tinc la sensació, sense voler entrar en disquisicions tècniques, que MS ha estat "despistada" en el món d'internet però ja fa un parell d'anys, sobretot amb la darrera onada de productes, l'està encertant i és un jugador vital per moure l'estat de l'art tecnològic. Podeu llegir el meu post de fa un parell de mesos en la meva visita al Silicon Valley.
Moltes empreses innoven i creen avenços en diferents categories però, aquesta empresa gegantina és de les poques -gairebé la única en aquest moment- que te els recursos i la voluntat de ser-hi present no en una categoria sinó en totes i vistes com una de sola, des de la plataforma de virtualització, operatius, middleware, ofimàtica, gestió empresarial, entreteniment, cercadors i xarxes socials, etc etc ...
Poca broma perquè tenen la potència suficient per a rectificar i posar-se al capdavant de la cursa en poc temps. Un cop davant, és molt probable que la temptació de "dirigir" l'indústria els faci fer alguna ensopegada o topada amb el mercat però, fins avui, han demostrat que saben rectificar (via desenvolupament o adquisició).
Aquest any, el cant de guerra és el "cloud computing" i la seva empenta va tota encarada en portar l'usuari al núvol, sigui públic, privat o personal, però l'important és la estratègia tecnològica que hi ha al darrera per a suportar aquest paradigma.
Ja he dit abans que hi havia mil·lers de Partners (empreses que treballem amb els seus productes) i mil·lers d'empleats de la Companyia que, com nosaltres, rebien els mateixos inputs. La casualitat va fer que en la Keynote inaugural (amb Steve Ballmer i cia) , coincidíssim al costat del Director de MS a Catalunya, en Carles Grau, i de la Presidenta de Microsoft Espanya, la Maria Garaña. És cert que la propera setmana, ells es retroben a Atlanta en una Conferència Mundial -aquest cop- només per a empleats, però aquests Americans tenen això, disparen el coet i tot el món ha d'ajudar a enlairar-lo al mateix temps. Els passadissos de la conferència semblaven la ONU però és que el món és cada vegada més petit. Vaja, que les fronteres són cada vegada més difuses ...
Quan a les novetats, la més important és estratègica i ja l'acabo de comentar però, i parlant de les coses que poden interessar al públic més domèstic, han reescrit l'operatiu per a mòbils i el Windows Phone 7 promet molt i molt, l'aparició immediata de dispositius com l'iPad (perquè ens entenguem) però amb Windows 7, i tota la campanya al voltant de la xBox i els jocs interactius faran que en els mesos immediats propers, tinguin molta presència entre nosaltres.
Comentar també la presència de Bill Clinton en una conferència amb molt bona intenció però que no va aconseguir interessar massa a l'audiència.
Al final, 4 dies de conferència, que vam acabar iniciant la tornada a casa el divendres al matí, arrencant amb una visita de 45minuts al Capitoli i pitant cap al Reagan National per agafar l'avió a Philadelphia i després a BCN. De les peripècies i endarreriments ja en vaig donar compte pel facebook. Crec que mai havia corregut tant i durant tanta estona per agafar, pels pels, un avió.
Arribada a casa, dissabte a mig matí i sant tornem-hi que s'acosten Les Santes.