3/5/10

Visita a Google













Avui hem tingut una trobada amb la gent de l’ICEX i AECEM per comentar els objectius del viatge i, tot seguit, hem anat a Charleston, a la seu de Google per fer-hi una visita.

La veritat és que a simple vista, aquest tipus d’empreses semblen totes iguales. El que veritablement les fa diferent és l’esperit que s’hi viu i, potser, per nosaltres la sorpresa de la multiculturalitat i la convivència extrema de tantes cultures.

Ens han parlat de la història i de com fomenten l’esperit emprenedor dins la pròpia Companyia, així com les tendències que segueixen i la facilitat que donen a la creació de nous projectes, encara que puguin ser fallits. Com es diu aquí, si no fracassat mai és perquè no has fet res.

Després, hem dinat dins la pròpia empresa on hem pogut triar entre les moltes cuines diferents. Jo, com que tenia gana, he optat per la via més ràpida que ha estat triar la cua més curta ; -) i he menjat una hamburguesa de vedella de Kobe.

A la tarda ens hem desplaçat fins a Menlo Park a la seu de Orrick al Silicon on ens han explicat les nocions bàsiques del que cal tenir en compte per a invertir als USA. Ens ha fet una presentació un advocat i després un Venture Capital però, també he tingut la oportunitat de conèixer un català que s’hi ha instal·lat amb un projecte de teixits intel·ligents , el Xavier Verdaguer de Innovalley a qui, en dir-li que era de Mataró i parlar-li de CETEMMSA, m’ha comentat que aquests hi tenen un % d’inversió.

Després, en tornar a San Francisco, hem passat per l’Apple Store per veure si teníem l’iPad (no hi ha stock) i hem anat a sopar al Tangerine (molt recomanable) i després a una de les típiques sessions de networking, anomenada Ignite on qui volia, sortia a fer la presentació del seu producte.