30/5/10

Diada de germanor, de CiU, a Gurb.




















Avui hem estat a Gurb celebrant el dia de CiU. L’any passat ja hi vam ser. Fèiem camí i continuem fent camí. Hi havia ganes de festa però també molta responsabilitat. Per exemple, quan he comentat a en Xavier Trias l’excel·lent enquesta que, avui, La Vanguardia publica dient que CIU guanyaria clarament les eleccions municipals a Barcelona, m’ha contestat: “no t’ho creguis” –primer de tot-. Després hem anat parlant-ne, juntament amb en Sánchez Llibre i tots coincidíem: zero eufòria. Confiança sí, però no refiar-se ni un mili-segon i, treballar.

Actes així estan bé perquè pots aprofitar per comentar la jugada amb tothom, Felip Puig, Corominas, Tremosa, etc, trobar-te a la Marta Ferrusola enmig de la gent, saludar als amics de la Catalunya nord, o de la Val d’Aran, o a tanta i tanta gent que, amb els anys, vas coneguent.

Ha estat una festa. No m’atreveixo a donar xifres perquè no en tinc ni idea però hi havia una gentada i molt bona organització (cal felicitar a tothom qui hi ha treballat), des de barreja de castellers de vàries colles del País ensenyant a fer-ne i entretenint canalla, àrees de jocs, esports, una fira d’artesans nombrosíssima (amb participació p.e. de Can Graupera –els de les neules-) , música i al final, els parlaments “al sol”. Sort que he pescat un barret de palla !

Ja he anat comentant-ho al facebook i ara us transcric la nota que ha sortit:

Artur Mas: "Si Montilla vol acompanyar l'austeritat de pujades d'impostos a les classes populars, que no compti amb CiU"

Josep Antoni Duran Lleida exigeix a Zapatero que faci els últims serveis abans de plegar, porti al Congreso la reforma laboral i enllesteixi la financera

El president de CiU, Artur Mas, ha anunciat aquest migdia que “si José Montilla vol fer alguna cosa en matèria d’austeritat, però ho acompanya de pujades d’impostos a les classes populars, que no compti amb CiU”. Mas ha denunciat que els responsables de que ara calguin plans d’austeritat “son els socialistes, que han governat a tot arreu: ara tenen pressa, qui els ha vist i qui els veu”. “A Madrid no hem recolzat res, ens hem abstingut a desgana i a contracor”.

El líder nacionalista ha fet aquestes afirmacions a l’acte polític que ha tingut lloc al Dia de CiU, que s’ha celebrat aquest matí a la zona esportiva que hi ha entre Vic i Gurb, a Osona, i en el que també han intervingut el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, el portaveu a l’ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, i el president Jordi Pujol. Més de 12.000 persones han participat dels diversos actes organitzats per les organitzacions territorials i sectorials de la federació nacionalista al llarg del dia.

Mas ha advertit que “ens posaran tota mena d’obstacles com més bé anem a les enquestes, però les ganes de canvi hi son a Catalunya, se senten, acabaran bé i, a més, cal dir-ho clar i català: no podran amb nosaltres”, ha proclamat entre aplaudiments. Artur Mas ha valorat la situació política espanyola ironitzant que “quan el malalt està greu, es recorre a la sanitat catalana”.

El president de CiU ha explicat que ara la gent vol que “actuem amb una gran cohesió, amb projecte i lideratge”, perquè “venen temps complicats i ens cal gent seriosa, perquè els irresponsables ja ens han portat fins aquí”. “Més que sentit d’Estat, cal sentit de país, i que el govern es posi a l’alçada del país, que aspira a ser una nació no només en els llibres d’història, sinó una nació d’Europa en en futur, amb una economia que cada cop depengui menys d’Espanya i més del món”, ha conclós.

POLÍTICA ESPANYOLA

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha explicat els esdeveniments de la setmana passada i ha expressat que “si Zapatero fa la reforma laboral la setmana que ve i acaba la reforma financera tindrà el nostre suport”, i ha denunciat la “fatxenderia de qui donava lliçons a França i Alemanya”: “Zapatero és el responsable, però ja no és ell qui pren les decisions, les pren al dictat de Brussel·les”.

“El decret no ens agrada, ni com tracta els funcionaris ni els pensionistes: poden comptar amb nosaltres, no els abandonarem”, ha proclamat Duran, “presentarem les iniciatives per evitar que si puja el nivell de vida els pensionistes perdin nivell adquisitiu”, ha assenyalat, i ha recordat que l’abstenció es va prendre “per salvar l’economia catalana i espanyola, i també l’euro”.

Duran ha deixat clar que “en aquests moments no podem fer eleccions anticipades, perquè som al mig d’una operació a cor obert”. “És veritat que Zapatero és un cadàver polític, però no volem que també ho sigui la societat. Cal que faci un últim servei i doni els seus òrgans a la societ”, ha reblat amb contundència, “l’emplacen a que porti la reforma laboral al Congrés i acabi la reforma fiscal”.

TRIAS: CONSTRUIREM BARCELONA SENSE SECTARISME

El portaveu de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assenyalat que “tenim l'obligació de guanyar l'ajuntament de Barcelona”, i per fer-ho “cal picar pedra cada dia. Lluitem per transformar els nostres pobles i ciutats, uns des dels governs i altres des de l'oposició”.

“A Barcelona porten 32 anys governant els mateixos”, ha recordat Trias, “cal fer de Barcelona l'autèntica capital de Catalunya, i això no és dir "jo soc Barcelona i els demés no". Vol dir ser generós, tenir vocació de servei cap a tots els catalans, i estar al costat del president de la Generalitat per reivindicar el que som”, ha reclamat.

Trias ha promés que “construirem Barcelona i ho farem sense sectarismes, amb la col·laboració dels millors. Volem un canvi de formes, sense mirar el passat sinò el futur”.

Per la seva banda, el president Jordi Pujol ha destacat que CiU és “de llarg la força central i més constructiva, capaç d’actes decisius en moments crítics, davant d’un PP i un PSOE tan fatxendes, tan petulants i també tan incapaços i tan irresponsables”. Pujol ha recordat com CiU va aguantar el govern socialista dels noranta en èpoques en que hi havia ministres i directors generals a la presó per robar, i ha reclamat que “cal que fem front a aquesta guerra bruta de desgast, que és el recurs de gent feble i de poca exigència moral”. El president ha posat de relleu com “hem aguantat set anys de ostracisme i menysteniment, també personal: a Artur Mas se l’ha volgut ridiculitzar amb molta artilleria”. “Això s’ha acabat”, ha proclamat.