1/5/10

1 de maig 2010. Barcelona / Madrid / Philadelphia / San Francisco






Quan escric són quatre de la tarda a la costa oest dels States i la una de la matinada de diumenge 2 a casa. Encara em resten més de cinc hores de vol fins a San Francisco, més recollir equipatges, transfer a l’hotel de San Francisco, checkin, etc. Total, que si l’hora d’arribada local a SFO són les 21,06h veurem si hi ha ganes d’anar a sopar i estirar una mica perquè és el que ens caldria agafar el llit cansats i arrencar amb el nou horari demà mateix.

Tenint en compte que m’he llevat a les quatre, i ja he fet no se quants àpats, semi-àpats, aperitius, begudes, etc., de moment encara aguanto bé. Hi ha temps per xerrar, llegir, escriure, dormir, ... però suposo que és cosa de l’ambient que immediatament es crea en aquests viatges d’emprenedors. A l’avió de Barcelona ja m’he trobat en Benjamin Coll de www.shopall.com, i a Madrid ja hem anat trobant a més gent, tant d’allà mateix com de diferents punts de l’Estat que volem avui amb l’objectiu d’assistir a la Web 2.0 Expo de San Francisco, apart de fer alguna visita al Silicon Valley i a Las Vegas, abans de tornar. Aquest viatge l’organitza l’AECEM, amb el Cèsar Tello i el Zimmerman al capdavant. Alguns, com el Benji, ja són vells coneguts, igual que l’Antonio Mas de www.idepu.com , l’Arcadi Magre de www.entradas.com , però a hores d’ara ja hem agafat força confiança amb la Joana Sanchez de www.incipy.com , en Jordi Sueiras de www.bonet-consulting.es , l’Angel Pena de sudespacho.com, la Magdalena Eguidazu de màrqueting de www.elcorteingles.es, etc etc ... Coneguts en viatges com aquest, a Buenos Aires, a Hong Kong, Xina, o al Silicon, Boston, o Seattle i que deixen l’ empremta marcada per sempre. Molts podem arribar a ser competidors però la companyonia és la divisa més important. A casa nostra cadascú pot mirar-se al melic (error històric i endèmic) però quan surts, les manies et passen de seguida i aviat sents la necessitat de compartir i col·laborar. El networking, aquí, funciona.

Durant aquests dies, coincidirem a San Francisco, amb el viatge que ha organitzat la Cambra de Comerç de Barcelona que no se ben bé quina agenda faran. Al seu dia, en vaig parlar amb l’amiga Glòria Perarnau que, ara, ha substituït a la Marta Amoròs al capdavant de la Regió Americana a la Cambra i, al final, em vaig decidir per anar-hi amb AECEM-FECEMD, tot i que està organitzat per ells més l’ICEX, Fundación BANESTO, RED.es i l’Oficina Económica y Comercial de España en Miami. La feina que fa la Cambra i tota aquesta gent és extraordinària i s’ha de valorar, igual que la col·laboració que hi presta en la majoria de casos la Barcelona Activa amb l’equip de la Yolanda. Sóc conscient que perquè això funcioni hi ha d’haver polítics que ho impulsin però els equips executius han d’estar a l’alçada i si els deixem treballar i adaptar-se al que escolten dels que viatgem, el resultat millora a cada viatge i milloraria molt més.

Aquesta conferència és de las més importants sinó la més, en el món d’internet. Els panells són d’un nivell espectacular i el problema és decidir ben bé quin és el que et convé més perquè n’hi ha cinc o sis, sempre, simultàniament.

Espero tenir temps per anar explicant alguna cosa però ens podeu anar seguint entre twitter i facebook, de la mateixa manera que nosaltres anem seguint-ho tot. Abans, p.e., hem seguit el partit del Barça amb el Vilareal gràcies als twitters.

En fi ...