13/3/10

Trobades a Cerdanyola









Aquest matí, amb en Quim, ens hem trobat amb l'Associació de Veïns de Cerdanyola i després amb companys marroquins que també treballen al barri.
Amb els primers, hem fet una volta pel barri tot copsant aquelles reivindicacions que fan a l'Ajuntament. Algunes són importants i complexes però n'hi ha d'altres que sembla mentida que hagin de merèixer més atenció que un senzill comentari a qui se'n ha d'ocupar.
Cerdanyola, com tota la Ciutat, ha canviat força però com a barri dens, hi cal especial atenció des de la casa gran per extreure'n tot el potencial i desenvolupar-lo al màxim nivell. Ara que la situació econòmica impedirà continuar modelar la Ciutat a base dels aprofitaments i plusvàlues de la construcció haurem de ser molt imaginatius per poder fer tot allò que volem. P.e. quan parlem de que el Sorrall ha de ser una gran àrea esportiva (programa electoral CIU 2007-2011) i un pulmó important per a ús del barri i de tota la Ciutat, ens costarà molt de fer però precisament per això, per la dilatació en la que entraran els grans projectes, és pel que es fa urgent acordar entre totes les forces polítiques, el full de ruta de la Ciutat per els propers 20 anys.

Després, ja al local de l'Associació de veïns, hem compartit una llarga trobada amb marroquins i marroquines que viuen a la Ciutat, alguns de fa molt temps. No és fàcil comprendre tot el seu món però ens hi hem d'esforçar. Tant per ells com per nosaltres és molt simple caure en els tòpics però, això, no ajuda gens a la convivència i estic segur que ens cal estar com més integrats millor. Hem de ser generosos perquè són gent que ha vingut a casa nostra buscant un futur millor i estan lluitant i patint com tothom. De la mútua capacitat de comprendre en sortirà la convivència tolerant a la diversitat que necessitem. Sense voluntat de comprensió no ens en sortirem. Afortunadament, a Mataró, tenim molts exemples però també hi ha riscs que hem d'evitar. Només parlant amb sinceritat ho aconseguirem. D'això es tractava avui, i de fer passes endavant. Amb exemples de gent com en Mostafà El Kaderi i la Latifa El Kaderi ho aconseguirem.