9/4/09

Novetats des del Castrum. En Peláez, Capità Manàia deixa pas.







Els Armats ens van convidar a visitar el Castrum en plena ebullició. Aquest moment és quan s’estan vestint i preparant per sortir per fer l’Homenatge a la Ciutat. Es mouen amb poc espai però com que ho tenen tot apamat i, sobretot, molt organitzat l’ordre s’imposa al caos aparent i no hi ha gaire nervis.
Després de saludar-los i veure’ls reunits al pati de la presó i sortir, ha arribat en Felip Puig i hem baixat fins a Santa Maria des d’on els hem vist recollir la bandera. Després hem anat a la plaça Santa Anna a veure l’espectacle que preparen amb tant delit.
Avui, en Peláez ens ha donat la sorpresa i, en llegir el seu discurs, ha anunciat la seva voluntat de cedir el relleu com a Capità Manàia. En acabar, li he agraït la seva dedicació i responsabilitat. El seu exemple, com el de tants i tants armats, ha de servir perquè aquesta tradició tant mostrada tingui continuïtat amb tanta dignitat i devoció com fins ara.
I aquest anunci se suma al del pas enrere, també, de l’actual President, l’Anastasi Codosal. Anys de canvi pels Armats però amb salut de ferro pel que hem pogut veure i sentir.
Armats de Mataró, Soldats de Pau, endavant !!!