28/9/08

Buenos Aires. Aclimatant-me en un dia plujós.







Al final, tot i arribar cansats (4 de la matinada a casa – 11 del vespre aquí) i que entre baixar de l’avió, tràmit d’immigració, recollir maleta, aduana, fer el canvi de moneda (1 euro = 4,51 pesos), contractar el remis (cotxe amb xofer) i la mitja hora de cotxe se’ns va fer més de la una, vam decidir anar a sopar a Puerto Madero. Ens esperaven uns amics al Restaurant Casa Tua i com que portàvem molta gana no ho vam voler deixar passar. Bon sopar, amb el típic ojo de bife, un vi negre Sirah i una agradable conversa amb una part de la que serà la nostra colla d’aquests dies. D’alguna manera, aquestes estones ajuden a forjar la companyonia necessària per a moure’s aprofitant totes les oportunitats que aquests viatges poden aportar.

En definitiva, vam anar a dormir a quarts de quatre amb aquella sensació tant típica de que estàs cansat però no tens son. Al final però, vaig dormir fantàsticament fins a quarts de nou del matí.

Avui hem quedat per fer una volta pel barri de San Telmo i després per la Boca (caminito, etc). L’ambient és el d’una ciutat en diumenge. Llàstima que el dia és plujós i gris, força fresquet i que no podrem passejar més. Ja ho hem fet durant unes hores, fins i tot sota la pluja, voltant parades d’antiguitats, visitant per exemple l’antic mercat de Sant Telmo, algun antic cafè i caminant des de Sant Telmo fins a la Boca. Molt curiosa, també, la explotació del tango a nivell turístic.

Hem anat a dinar on ens han recomanat, la Cabaña Las Lilas, també a Puerto Madero. Excel.lent. Queda a tocar de la Casa Rosada.

Avui ja érem més colla perquè s’han anat afegint més empreses que hem arribat amb diferents vols i la tertúlia del dinar ha estat fantàstica. En Tomàs ha estat a punt de fer anar la gravadora però, al final, ho ha deixat estar. Sembla mentida com, la distància, aclareix moltes idees i ajuda a separar el gra de la palla, fent-nos tocar molt més de peus a terra. D’alguna manera, aquí tots ens sentim una mica més propers i oberts.

Ara toca treballar a l’hotel per preparar les trobades de demà i, al vespre, hem quedat d’anar a veure alguna de les moltes obres de teatre que hi ha a la Ciutat. Ja us ho explicaré.

Tots estem amb moltes ganes de que la visita sigui un èxit i les expectatives s’acompleixin.