28/4/08

21.04.08 CONFERÈNCIA SOBRE JOSEP BENET




Amb el títol “El compromís nacional i cívic de Josep Benet”, i dins el cicle de conferències habituals que des de CiU organitzem, hem volgut convidar a l’Agustí Colominas que, actualment, és director de la Fundació Trias Fargas. Hem pensat en ell perquè va començar com a secretari de Josep Benet i, per tant, el va conèixer directament i en va poder tastar de primera ma la seva absolut dedicació.

És una llàstima que el País vagi deixant perdre homes com Benet sense que sapiguem saber transmetre els seus valor i ideals als nostres joves. Evidentment cal caminar vers el progrés i sóc el primer que intento avançar repensant tot el que fem però això no treu que sapiguem aprendre dels nostres errors passats i, per això, cal conèixer l’obra dels que ens han precedit.


Faig aquest comentari perquè vaig comptar a la sala unes 90 persones, totes de 40 en amunt i força amunt. Seria fàcil pensar que és allò de que CiU ... Res de res, el que passa és que hi ha una mica de tot: era dilluns, massa actes (setmana de Sant Jordi), massa dispersos, massa capelletes ... però també que la vida d’avui està atapeïda de coses. La generació fins als 30 s’està situant, després feina a pagar la hipoteca, els fills, les extra escolars, etc.

No defujo cap tipus de responsabilitat i també hem de fer autocrítica però penso que avui es necessiten mesures generoses per enfortir la capacitat d’assolir els objectius que ens marquem. Dic això i serveix tant per a objectius de País, com de Ciutat i de Comarca, com de la Gran Barcelona (àrea econòmica evident) en els àmbits dels quals també estem en un excés de fraccionament de voluntats que fa que el País no segueixi i que a la gent, en general, no s’il.lusioni amb els projectes polítics.