18/4/07

Cada dia més interessant

Hem visitat l’Ajuntament de San José i l’Agencia de Redesenvolupament on ens han explicat tot el procés que segueixen per a potenciar el re-desenvolupament de la ciutat i de la seva economia. Renovan les zones que més ho necessiten i s’orienten sempre cap a la nova economia del coneixement, però sense oblidar els equipaments necessaris, perquè el talent que es necessita busca qualitat de vida a més de les oportunitats econòmiques.

L’eix econòmic del Silicon són les tecnologies de la informació en el sentit més ampli de la paraula. Tot gira en relació a aquest objectiu per tant, tot es fa pensant en què necessiten les empreses per a ser punteres, i com donar facilitats als emprenedors. Tot està calculat i planificat per a aquest objectiu. No hi ha res que els pugui destorbar. Quan surt la idea, la oportunitat hi és. Hi ha molts inversors buscant “col·locar” dòlars i ajudar i ajudar-se a fer diners. Això és quelcom que ells saben dir i fer sense cap mena de pudor. Tot és bussines oriented !



A migdia hem anat fins a l’e-Bay Town Hall on ens hem entrevistat amb el Sr Carlos Figueroa, President de la Greater San José Hispanic Chamber of Commerce mentre celebraven la reunió anual de la CCIT California Council International Trade.
També hem estat al US Market Access Center
, al San José Software Business Cluster i hem estat amb el President de la Greater San José Hispanic Chamber of Commerce.

Al vespre, rendits, hem decidit anar a sopar a San Francisco, al port, per tenir al davant la vista del Golden Gate. Marrada !! plovia i només n’hem vist la silueta.

Nota: San José és al centre del Silicon i té 950.000 habitants, la 3a ciutat de Califòrnia i la 10a dels Estats Units. Molt menys coneguda que d’altres, però molt potent.