18/3/07

Cap de setmana intens

Divendres 16 de març
Avui fa 68 anys de l'afusellament de Josep Abril i Argemí i hem demanat la col·locació d'un monòlit que el recordi i catalanitzi la paraula JUSTICIA de la Plaça Tomás i Valiente. Al vespre, al Monumental, he assistit a l’estrena del documental “Teixint la Ciutat”, on he recordat la meva època de treball al tèxtil. El documental m'ha agradat molt. Felicitats Capgròs.
Després hem anat a jugar una partida de bitlles amb un grapat de joves.

Dissabte 17 de març
Al matí he anat a funeral a la capella del Tanatori per acompanyar a una amiga a qui li ha faltat l'àvia. Després hem voltat per la ciutat veient-ne equipaments i discutint possibilitats de futur. A la tarda hem fet la segona tertúlia històrica pels carrers del centre: hem començat per la plaça Xica, plaça Gran, Can Xammar, Escaletes, Sant Joan, carrer del Cós, Sant Antoni, Pl. Santa Anna i hem acabat a la Plaça de Cuba. Tot plegat parlant de com s'havia configurat i anat creixent la Ciutat, des de l'antiga Iluro fins al que és avui. Aquest, en Ramon, és un crack. Quasi 3 hores de tertúlia històrica que ens han passat a tots volant. Ningú ha defallit i hem tornat a quedar per la propera setmana. Farem una xerrada històrica, aquesta vegada sobre la perspectiva econòmica.
.

Després, berenar i a comprar un skate pel meu fill i hem anat a sopar el plat de Mataró, sèpia amb pèsols. Aquest cop a Can Manolo (Pepeta Moreu, 10). Senzillament excepcional. Aquesta família és una garantia als fogons.

Diumenge 18 de març
No podia perdre'm, encara que sigui per una estoneta, la Dofins 2007. Quan hi anàvem ja ens hem incorporat al recorregut amb tot el Grup. La sensació d'anar en mig de tanta moto és única. Jo no tinc una HD, quan les veig, millor dit, quan les sento, el cor se me'n hi va però avui per avui, m'estimo més una moto més versàtil i que sigui no només còmode per a mi sinó per la parella. Fet i fet, hem pujat a la moto a les deu i n'hem baixat a les dues, quatre hores sense pensar en res més que la carretera i totes les seves sensacions. Sense decidir-ho, hem acabat a Begur, a la Platja Aiguablava, on hem dinat abans de tornar a casa. Per cert, feia un dia d'estiu (per clima i per les caravanes).