11/6/15

El meu comiat. A reveure

Sense, com qui diu, ni adonar-me’n, he passat ja més de vuit anys vivint el batec de la institució.

Han estat quatre anys com a alcalde que sumats als quatre més com a regidor, han representat per a mi i la meva família una experiència inoblidable.

Particularment però, els quatre anys com a Alcalde de Mataró m’han fet immensament feliç. Per mi, ha estat un gran honor servir als mataronins i mataronines. Sens dubte, ho tornaria a fer.

En tot aquest temps m’he esforçat a fons per a estar a l’altura del que la meva particular manera de ser, em reclamava.  Hiperactiu per a alguns, rigorós per a d’altres, però sempre exigint-me el màxim a mi mateix.   

Amb aquesta actitud, he abordat cada dia al vostre costat el tirar endavant la Ciutat i els seus projectes per tal de fer que les coses funcionessin bé. Alhora, i en moments difícils per a molts conciutadans, junts hem treballat de valent per minimitzar-los els patiments i donar-los esperança. 

A l’hora del meu comiat, igual que he volgut fer personalment en tots els casos en que m’ha estat possible, et vull donar les gràcies per haver estat sempre disposada/t a treballar de forma altruista i per haver estat també al nivell que les circumstàncies exigien. Avui puc dir, amb rotunditat, que entre tots hem millorat les coses. 

Que l’Ajuntament està en millors condicions que fa quatre anys i que, per bé que hi ha molts fronts de necessitats, podem mirar el futur amb optimisme.    

Hi ha molta gent que no sap fins quin punt hi ha conciutadans seus que, com tu, s’impliquen en els diferents àmbits de la ciutat.  Tots fem Mataró i sense aquest esperit seria impossible tenir una societat madura. Per això, t’ho vull reconèixer especialment.

M’emporto d’aquesta etapa entre vosaltres un gran record que guardaré per sempre més en la meva memòria.

Aquesta ha estat, sens dubte, l’aventura més gran de la meva vida i voldria agrair-te el haver-ne format part.

Però per acabar, i abans d’acomiadar-me, només em resta demanar-te una última cosa:   Que facis costat tant com puguis al nou equip polític i al nou alcalde. Segur que no calia dir-t’ho però, tot i això, ja em coneixes, ho he de dir.

I ara sí, adéu, o millor dit, a reveure.

Rep la meva consideració, una forta abraçada i el meu oferiment personal per si mai puc ajudar-te en el que sigui.

1/4/15

Ple municipal abril 2015


A continuació us adjunto l'ordre del dia del proper ple muncipal.

Ordre del dia

3/3/15

18/2/15

Ja tenim el nou Parlem-ne 130!


Us avanço el nou Parlem-ne 130 de febrer.

Trobareu informació més detallada sobre:

- Balanç de mandat sobre l'Angeleta Ferrer
- La modificació pressupostària per finançar inversions durant 2015
- La inauguració del nou CAP de Ronda Prim
- El nou bus exprés que connecta Mataró-Barcelona
- La distinció que rep l'Ajuntament per la promoció de la Innovació

I molts temes més.

3/2/15

Ple municipal febrer 2015


Com sempre us adjunto l'ordre del dia del proper ple.

- Ordre del dia

23/1/15

Ja tenim el nou Parlem-ne 129


Us avanço el nou Parlem-ne 129 de gener. 
Trobareu informació més detallada sobre les irregularitats de PUMSA i el projecte "Fem feina". 
Desitjo que sigui del vostre interès. 


16/1/15

Ple extraordinari gener 2015


El proper dilluns fem un Ple extraordinari.
A continuació us adjunto com sempre l' ordre del dia  .

7/1/15

Ple ordinari municipal gener 2015


Comencem un nou any polític amb el Ple ordinari. Us adjunto com sempre l'ordre del dia.

5/1/15

Cavalcada de Reis


Us adjunto el discurs que vaig fer al balcó de l'Ajuntament a ses Majestats els Reis Mags d'Orient: 

Benvolgudes Majestats.

Benvinguts, un any més a Mataró.


Avui és un dia molt especial per a tots nosaltres, sobretot per als nens i nenes, però també per aquells que ja no ho som tant.

Ens fa molta il·lusió veure-us novament aquí, entre els mataronins i les mataronines. I ens fa il·lusió veure-us amb aquestes carrosses tan grans i tan maques.
Fa un any que us estem esperant.
Aquesta és una nit màgica on pot passar de tot.
És una nit de nervis; de molts nervis, perquè tothom està a l’expectativa de saber si els seus desitjos s’acabaran fent realitat.
Els nens i les nenes han escrit les seves cartes que de ben segur, us hauran arribat. Si no les teniu vosaltres, segur que les tenen els vostres patges.
Tots hem demanat coses.
Cadascú ha omplert la seva carta particular de desitjos i d’il·lusions. Ja sabeu que quan arriba aquesta nit, hi ha molta i molta il·lusió.
Imagino que ja ho sabeu... Bé, sé que ho sabeu, però... us ho vull recordar.
Aquest any a Mataró hem treballat el tema dels valors. Molts nens, a les escoles, han parlat, reflexionat i estudiat valors com el compromís, la solidaritat, l’esforç, l’alteritat, la identitat... 12 valors...
Alguns nens i professors, com els de l’Escola Torre Llauder, fins i tot han fet una cançó que parla dels valors i de la mascota que simbolitza aquest projecte, en CORGRÒS.
Deia, Majestats, que segur que ho sabeu tot això perquè el dia que els vostres missatgers reials van arribar al Port de Mataró el vostre emissari, rei Melcior, ens va dir --i té tota la raó-- que els valors no són per guardar-los en un calaix, sinó per practicar-los cada dia.
El darrer valor, el del mes de desembre, ha estat el de la il·lusió.
Il·lusió de viure...
Il·lusió per fer un món més just...
Il·lusió per ser més bones persones cada dia...
Il·lusió per gaudir d’allò que tenim...
Il·lusió per superar-nos dia a dia; per esforçar-nos; per sentir-nos útils...
I il·lusió per aquesta nit màgica...
Ens fa molta il·lusió aquesta nit, especialment als nens i nenes, però també als pares, les mares, els avis...
En nom de tots els nens i nenes de la Ciutat, tant els que han sortit aquest vespre a rebre-us, com d’aquells que per malaltia s’han hagut de quedar a casa,  -en nom de tots ells-  us demano que els porteu, si no pot ser tot el que demanin, sí, tot allò que els ajudi a créixer feliços.
Tenim clar, insisteixo, que no serà possible tenir tot allò que volem.
Ens conformarem.
Ens conformarem perquè sabem que heu fet l’esforç d’intentar portar tot el que us han demanat a les cartes. I que allò que no porteu, que segur que n’hi haurà, és perquè sabeu el que necessitem a cada casa, perquè al cap i a la fi, sou Màgics!
Ja hem après, majestats, que en el fons, el més important, no és tenir-ho tot sinó tenir allò que necessitem; que el més important és estimar i sentir-se estimat.
El més important són els nostres amics i amigues, la nostra família...

Majestats. Espero que aquesta nit de feina us sigui plaent. I perquè pugueu treballar amb més comoditat  us lliuro la clau de la Ciutat.


I que demà al matí, mentre els nens i nenes estiguin obrint els regals, pugueu acabar la vostra tasca visitant hospitals i residències de gent gran. 


Mataronines i mataronins; nens i nenes, avui cal anar a dormir aviat.

Desitjo que les vostres llars s’omplin de felicitat.

19/12/14

Ple extraordinari desembre 2014


El proper dimarts 23, fem un Ple extraordinari per aprovar inicialment el PAM i el Pressupost 2015 i aprovar definitivament les Ordenances Fiscals de l'exercici 2015.

Ordre del dia

2/12/14

Ple municipal desembre 2014


Com cada mes, us adjunto l'ordre del dia del proper Ple ordinari.
- Ordre del dia 

5/11/14

Ple municipal novembre 2014


Dijous 6 de novembre tenim Ple ordinari. Us adjunto com sempre l'ordre del dia.

- Ordre del dia

27/10/14

Ple extraordinari d'octubre


El proper dijous 30, fem un Ple extraordinari per aprovar provisionalment les Ordenances Fiscals de l'exercici 2015.

Ordre del dia

20/10/14

Festes de Sant Simó, una festa amb gruix històric



L'imaginari emocional de Mataró té a l'Ermita de Sant simó un dels seus llocs de referència. Segurament pocs indrets com aquest han estat tan presents a les vides de les mataronines i dels mataronins. En el decurs de la història ha estat referència de navegants ("ja veig l'ermita de Sant Simó, axiò vol dir que hem arribat a Mataró"); de viatgers que tornen a casa ("bé, ja som a Sant Simó, ja hem arribat") o de viatgers que marxen ("quedem a Sant Simó i sortim plegats"). La vella Ermita ha estat lloc de trobada de moltes generacions de petits i grans que han compartitt un dia de lleure, la cerca del famós sabre endolcit: una peça de pastisseria que recorda els sables dels vells corsaris. És el dia de la seva festivitat, el 28 d'octubre. Ni el primer tren de la Península, el que va unir Barcelona amb Mataró, es va voler perdre aquesta diada. Per això el seu primer trajecte, justament va arribar a l'estació de la nostra ciutat el 28 d'octubre de l'any 1848. 

Sant Simó és sinònim de senzillesa, d'acolliment i de caliu. La seva ermita se sap modesta, petita i important, com la Nau Gaudí; se sent plena de records dels que hi han fet cap en alguna ocasió, com Santa Maria en ple ofici de Festa Major; i es veu maca, radiant i atractiva, com una posta de sol. I, sobretot, se sap, se sent i es veu forta, combativa i resistent, perquè quan Les Santes encara no eren Les Santes, les festes de Santi Simó ja eren les festes de Sant Simó, és a dir, ja existeixen a l'imaginari de mataronins i mataronines. 

Mataró fa el seu camí, creix, s'obre a nous horitzons, però sap que sempre podrà tornar a l'ermita marinera de Sant Simó i trobar-se una mica més a si mateixa. 

2/10/14

Ple municipal d'octubre 2014


Us adjunto l'ordre del dia del proper Ple ordinari.

Ordre del dia

18/9/14

Ple municipal extraordinari setembre


Aquest dimarts tenim Ple extraordinari amb motiu de la Proposta de resolució que presentem els grups municipals CIU, ICV-EUIA i CUP de suport de l'Ajuntament de Mataró a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9N.

Ordre del dia

10/9/14

M’he mullat per l'ELA


Aquesta setmana he acceptat el repte que em van llançar els Armats de Mataró per sumar-me a la iniciativa de l’Ice Bucket Challenge per donar a conèixer la malaltia de l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Us deixo un vídeo de testimoni de la meva remullada amb aigua freda, tal i com marca el repte. A més, he fet una donació a la Fundació Miquel Valls que lluita contra l’esclarosi múltiple, i he nominat a la resta de regidors del govern, als periodistes que cobreixen la informació local, i a la colla de la Momerota.

He de reconèixer que jo era una mica escèptic sobre aquesta acció viral, però em van convèncer de que gràcies a fer-ho així hi ha molta més gent conscienciada. I, sobretot, cal afegir-hi el donatiu. Per això us animo a sumar-vos a la iniciativa i sobretot a fer aportacions als següents comptes: 

Ingrés al compte de "la Caixa": 2100.3422.1622.1010.3820.
Ingrés al compte de CatalunyaCaixa: 2013.3288.90.0200041929.
Ingrés al compte del BBVA: 0182.1615.22.0201676803



3/9/14

Ple municipal setembre 2014


El proper dijous 4 comencem un nou curs polític. Us adjunto l'ordre del dia .

8/8/14

Serenata del carrer Sant Ramon 2014

Hi havia un temps on el carrer era el lloc de trobada habitual dels ciutadans; el lloc on s'hi feia més vida social. Pocs carros o pocs cotxes, poc perill i moltes ganes de compartir conversa a la fresca, tot matant el temps asseguts al portal o al voltant d'una immensa taula amb els veïns. Si, a més, s'hi afegia l'ingredient de la diversió amb un toc de música i una mica de sopar podem dir que la serenata ja estava muntada. Tot en la seva justa mesura; i ja se sap que la mesura justa no està escrita, s'intueix. 

La Serenata del carrer Sant Ramon és fruit d'aquell moment històric de fa 149 anys, quan els carrers de la ciutat vivien la seva pròpia identitat amb saraus a la fresca i sopars de veïns. A la Revista Mataronesa del 8 de setembre de l'any 1865 trobem per primera vegada una referència escrita de la Serenata del carrer Sant Ramon, al costat de la del carrer Sant Agustí, carrer Nou o Sant Roc, entre altres.

Mataró dedica el 2014 a parlar dels valors; cada més un valor. La Serenata cau de ple enmig de dos d'aquests valors, el de l'acollida (agost) i el de la identitat (setembre). Un i altre valors, el carrer de Sant Ramon els té ben interioritzats. Acollida com  a sinònim d'inclusió, d'acceptació, de saber compartir un espai on tots els veïns hi són protagonistes. I identitat com a definició del sentir d'un carrer de Mataró que se sap amb tradició i que no vol deixar de lluir la seva personalitat. 

La Serenata té tradició, pòsit històric i força, i és un referent obligat quan l'estiu comença a acomiadar-se. 

Ànims, per molts anys, i que continuï el ball.

30/7/14

Les Santes 2014: Recull de fotos













Ahir vam acomiadar Les Santes 2014, la nostra Festa Major. Tal i com vaig dir en una entrevista a Mataró Ràdio, els que vivim Les Santes sentim que són la millor Festa Major de Catalunya. I és possible per la dedicació, entusiasme i esforç de les colles, els tècnics, els voluntaris, les entitats i els ciutadans que, d'una manera o altre, contribueixen a fer d'aquests dies una gran celebració i un orgull per Mataró.

Vull donar les gràcies a tots, professionals i voluntaris, que han treballat aquests dies perquè tots poguessim gaudir de la festa. Ni tan sols la pluja, que ens ha esguerrat algun acte, ha impedit que els mataronins i mataronines celebrem Les Santes com cal.

Ja falta menys per les Santes 2015. Glòria a Les Santes!

28/7/14

En defensa dels alcaldes

La setmana passada em van notificar la meva imputació, juntament amb la resta d’alcaldes que formem part de la Federació de Municipis de Catalunya, per l’assumpte dels suposats sobresous. Una situació que em disgusta i m’entristeix perquè, com he reiterat des del moment en què es van donar a conèixer els fets, en som innocents. No m’agrada aquesta situació que atempta contra el cor mateix de la democràcia i ens fa mal com a societat. Però entenc també que la imputació ens permetrà explicar que som innocents, que els alcaldes no hem fet res mal fet i que tot plegat és una injustícia. Així li manifestarem a la jutgessa i ho defensarem on calgui.

Ho he explicat molts cops i ho explicaré les vegades que faci falta: Les quantitats que vam percebre estaven declarades a Hisenda amb el seu corresponent IRPF. Mai va haver-hi cap voluntat d’amagar res i no vam tenir cap sospita que la Federació de Municipis no estigués fent les coses bé. No vam dubtar mai d’una entitat on alcaldes i tècnics ens assessorem de com fer bé les coses. I quan, a través dels mitjans, em vaig assabentar que se’ns investigava i que un informe qüestionava els pagaments, vaig ser el primer en fer un dipòsit cautelar dels diners i de retirar-me dels òrgans executius de la direcció fins que se’ns expliqués bé el que s’estava investigant. 

Podeu recuperar aquesta entrevista al programa Migdia de 8tv on explico amb tot detall la meva posició davant els fets de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).


25/7/14

Les Santes 2014: La Crida

Mataronines i Mataronins! D’aquí, d’allà i d’arreu! Ja les tenim aquí! Hem esperat tot un any però ja són aquí!    

L’Herald, diligent, ha fet la seva feina i ha proclamat la festa major als quatre vents. A tall de tastets, hem fet l’exposició d’en Quim Puig, el Festival d’orgue, les Santes esportives, els Capgrossos ens han fet gaudir de la millor diada de la història, els Ball de diables s’han superat amb la mostra i l’Encesa, les biblioteques han fet somniar grans i petits amb els seus contes, la gegantada i els Gospelsons ens van fer ballar, i tot degustant el cremat tradicional vam tornar a escoltar aquelles havaneres que ens fan sentir tan bé, abans de la nit de rumba.  

Però ja s’ha acabat l’espera! Puntuals, ens retrobem amb la festa major de la nostra ciutat. Petits i grans, hereus i donzelles, menestrals i prohoms, tothom és cridat a fer festa grossa i omplir carrers i places de gatzara.

Després d'un any de lluita, d’esforç, de patiments i de cabòries ha arribat el moment que més esperem de l’any, quan darrera del majestuós Robafaves dansarem incansables fins a exhaurir el darrer alè de força per guarir nostre esperit.

Aquest any, també estem d’aniversari. Hem de felicitar la banda de música pels seus 30 anys d’existència i per acompanyar-nos amb la seva alegria vital. Gràcies! moltes gràcies músics!

Deixeu-me, també, que tingui un record per a tots aquells mataronins i mataronines que ens han deixat, alguns d’ells abans que el rellotge natural s’exhaureixi. Recordem també nens i nenes, joves i grans que per malaltia són a casa o a l’hospital, a tots ells, us desitgem que us recupereu aviat. Us volem aquí amb nosaltres l’any vinent! 

Als que treballeu, als que sereu darrera de cada acte perquè la festa surti bé, el nostre agraïment. A tots aquells que es perden la festa perquè tenen altres obligacions, a tots ells, els enviem la nostra consideració i respecte.

La festa la fem entre tots i totes, menuts, joves i grans, amb la família Robafaves i l’àliga, momerota i momeroteta, drac i dragalió, nans i diablesses a més de la banda; però d’entre tots, sempre hi ha qui, tocat per la marinada, per l’esperit de les Santes o per l’olor de pólvora, qui la viu de forma tan plena que ens fa sentir a tots que som especials. I és aquí, precisament, que no em vull oblidar de que, aquest any, aquí sota ens en falta un!

Un d’aquells que s’encenia amb bogeria fent-nos sentir l’esperit de Santes com pocs ho saben fer. Company! Jordi! Aquest any ens hauràs de mirar des del balcó etern però sàpigues que et trobem a faltar i que el teu tremp marcarà les Santes per sempre!

L’any passat us deia que ens queden moltes batalles per guanyar i que n’hi havia una, la de manca de feina, que angoixa encara a moltes famílies. Aquest any tenim més confiança, hem estat capaços de millorar una mica en aquest terreny però no n’estem satisfets, ens queda molt per fer i és la nostra primera prioritat.

Permeteu-me també, que abans que sonin flabiols i gralles i que el tronar de la traca ens faci tremolar d’emoció, us expressi també el meu desig que, igual que la festa major ens agermana fraternalment, junts trobem la manera de fer un món més just, sense mesquineses, sense guerres, on els infants puguin viure feliços i en pau, que junts construïm un món de valors on el respecte per l’altre siguin la divisa que guiï el nostre cor,  i on no haguem de viure colpidores guerres que no fan més que manifestar-nos els límits de la nostra imperfecta humanitat. Hem de dir prou! Prou de guerres, prou de governants que se senten amos del seu poble, prou de nacions que se senten amb dret sobre les altres. Volem pau allà on hi ha conflictes!

I de cara a la festa, on hi haurà de tot i per a tots els gustos, us demano que l’encarem amb civisme i amb la ferma voluntat d’acabar-la amb la satisfacció d’haver-ho cremat tot -si voleu- però acabar-la bé. Que l’orgull que sentim ara sigui més gran quan anem a tancar! Per això hem de respectar les normes de cada acte, respectar les figures i la seguretat pròpia i d’altri, i sobretot la dels més menuts que viuen amb il·lusió la nostra històrica i cada dia més multitudinària festa major.

Fent una mica d’història: des d’aquell 25 de juliol de 1772, avui fa 242 anys que la comitiva mataronina arribava a Sant Cugat per recollir les relíquies de les nostres Santes, i que arribarien a Mataró l’endemà i que el 27 ja eren a Santa Maria durant l’ofici solemne. Podríem dir, que allà va néixer la nostra Festa Major actual, encara que per aquella època es feia festa grossa per la Mare de Déu d’Agost. Però mireu per on, un referèndum popular -el 1852- decidí que Santa Juliana i Santa Semproniana serien les noves patrones. I heus aquí que 162 anys després, i havent enriquit la nostra festa fent-la símbol conegut arreu, tornem a exhibir orgullosos la nostra voluntat de llibertat per triar el nostre camí.

Som lleials a les nostres tradicions. Hem acollit amb generositat a tothom qui ha arribat a casa nostra. Hem obert de bat a bat els nostres cors, per integrar cultures i tradicions alienes tot respectant les arrels de cadascú, però hem de deixar ben clar que volem que es respectin les nostres: ha de quedar ben clar que volem ser un País normal, i que no renunciarem al compromís amb la voluntat majoritària del nostre poble ni a reclamar la llibertat de la nostra nació per construir pacífica i democràticament un país nou: lliure, socialment just, econòmicament pròsper i, moral i espiritualment fort.

Robafaves, ha arribat el moment que t’alcis i, majestuós, comandis la Ciutat! Que tot Catalunya sàpiga que, a Mataró, són Santes.

Mataronines i Mataronins, ha arribat el moment que el tronar eixordador de la traca doni inici a Les Santes 2014.

Mataronines i Mataronins, agafeu aire i crideu amb mi: Glòria a les Santes!!!

Visca Mataró! Visca Catalunya lliure!


24/7/14

Ja tenim el nou Parlem-ne 128!


Us adjunto les últimes novetats del Parlem-ne del mes de juliol.

Parlem-ne 128

18/7/14

Ple extraordinari juliol 2014


El proper dilluns 21 de juliol convoquem Ple extraordinari per presentar l'adjudicació de la gestió del servei públic de recollida de residus, de la neteja viària, de la neteja del passeig marítim i les platges.

- Ordre del dia

9/7/14

Sobre la Federació de Municipis de Catalunya



En aquesta entrevista al programa Migdia de 8tv explico amb tot detall la meva posició davant els fets que han tingut lloc a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Per la gravetat de les acusacions que s'estan llançant al conjunt d'alcaldes i alcaldesses que formen part de l'entitat, ara cal més que mai donar totes les explicacions que calgui i exigir la depuració de responsabilitats fins al final.

Els alcaldes i alcaldesses de la FMC ens hem vist involucrats en una situació que nosaltres no hem generat. La Federació presumia de legalitat en tot el que feia i és on se'ns assessorava en les bones pràctiques. Em sento enganyat i estic indignat.

Em reitero: Si en política hi ha pomes podrides, les hem de separar. El que no podem tolerar és que es posi a tots els polítics en el mateix sac i permetre un atac que fa mal al cor mateix de la democràcia.

Com he explicat als mitjans, en cap moment se'ns va demanar justificar les quantitats percebudes, que d'altra banda estan declarades a hisenda com a rendiments de treball. Tot i això, tant bon punt vaig tenir coneixement de la possible irregularitat amb el cobrament de sous i fins que s'aclareixin els fets, vaig decidir depositar de forma cautelar els diners rebuts.

Aquesta és la carta que vaig fer arribar al secretari general de l'entitat. Us adjunto també el certificat de retencions de la FMC on consta que els diners es van percebre com a rendiments de treball i no com a dietes.



3/7/14

Ple municipal juliol 2014


Com cada mes us adjunto l'ordre del dia del Ple municipal. En aquest cas serà el darrer abans de les vacances d'estiu.

Ordre del dia

Desitjant que sigui del vostre interès.

18/6/14

L’art, un espai de llibertat individual

L’art és la relació íntima entre el creador i els seus sentiments. I assoleix el seu punt culminant quan el resultat d’aquesta relació s’emancipa, quan una obra deixa de pertànyer al creador per dipositar-se al cor de l’observador. L’art és transversal i parla el llenguatge universal del bon gust, la sensibilitat, la tècnica i l’emoció.

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró té com a objectius l’exhibició i la interpretació educativa d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra dels artistes catalans o relacionats amb Mataró, el Maresme i Catalunya. També és un objectiu del Consorci la programació d’activitats que contribueixin a la formació i l’educació de la sensibilitat i de l’esperit crític de les persones. La Col·lecció Bassat és un actiu per projectar el nom del Consorci entre els amants de l’art. Però amb l’art també podem fer país, fer comarca i fer ciutat.

Sortosament, a Mataró, podem fer compatible un magnífic continent -la Nau Gaudí, la primera obra de l’insigne arquitecte de la Sagrada Família-, amb un singular contingut -la Col·lecció Bassat que aixopluga un exclusiu fons d’art contemporani de la segona meitat del segle XX-

Però no seria just limitar l’art, la creació, al gaudi d’uns pocs. S’ha de compartir. I en el nostre cas, una manera de fer-ho és amb l’organització d’exposicions itinerants o fent-ne la cessió temporal. Per això, a aquesta ciutat i a aquest alcalde els congratula poder compartir amb Sant Joan de les Abadesses les sensacions, les vibracions i els sentiments que traspuen les obres dels més destacats artistes contemporanis catalans. En aquest cas concret, l’obra dels artistes Albert Ràfols Casamada i Josep Guinovart.

Compartir és un dels valors més importants que existeix, és sinònim de solidaritat, renúncia, consens, equilibri, generositat, servei. Compartir és el que fa sòlids i grans els projectes. Per això, ens agrada i volem compartir amb tots vostès una part de la Col·lecció Bassat; ens plau gaudir plegats d’un espai de llibertat individual com és l’art.


Article que he enviat per l'exposició de Sant Joan de les Abadesses

17/6/14

Ja podeu llegir el nou Parlem-ne 127!


A continuació us adjunto el nou Parlem-ne del mes de juny. 

Entre d'altres temes, trobareu:

- Resultats de les eleccions europees
- La proposta de modificació dels enllaços de Mataró Oest
- Rebuig de la Llei Wert en defensa de l'escola catalana...

Desitjo que sigui del vostre interès


2/6/14

Ple municipal juny 2014


Com cada mes us adjunto l'ordre del dia del ple municipal d'aquest mes. 

Entre d'altres temes, tenim les aprovacions inicials del Reglament del Consell d'Infants i la de l'ús i accés als mitjans públics de comunicació d'àmbit local per part dels grups municipals de l'Ajuntament.

Desitjo que sigui del vostre interès.


23/5/14

El 25 M, omplim les urnes


Aquest proper diumenge tenim una cita a les urnes per escollir els nostres representants al Parlament Europeu. És una cita important, i encara que això pugui semblar un tòpic que es repeteix cada vegada que hi eleccions, el cert és que aquests comicis arriben en un moment històric d’especial transcendència pel futur de Catalunya.

Aquest 25 de Maig serà l’única vegada que podrem anar a les urnes abans de la Consulta del 9 de novembre. Hem d’aprofitar l’ocasió per aixecar la nostra veu i enviar un missatge clar i rotund a Europa. Perquè és a Europa on el nostre projecte nacional trobarà els seus aliats. I cal que la voluntat dels catalans, de tot un poble, s’expressi de forma contundent.

El passat 11 de setembre vam omplir els carrers de forma multitudinària amb la Via Catalana. El mateix esperit cívic i l’entusiasme que ens va impulsar llavors ens hauria d’empènyer aquest diumenge a omplir les urnes. Necessitem una elevada participació per legitimar el nostre projecte de nació, perquè Europa i el món entenguin que la nostra voluntat és ferma.

I m’atreveixo a demanar una cosa més: el suport per als partits que, com CiU, s’han arremangat per fer possible la consulta que ens ha de definir com a nació catalana, sòlida i de futur. El president Mas ha donat la cara i lidera aquest procés que, com sabeu, és ple d’entrebancs i dificultats. Ara necessita que els catalans, i els mataronins, l’ajudem amb un gest ben clar. Donem suport a CiU i al nostre candidat, en Ramon Tremosa, perquè pugui fer arribar la veu d’un poble allà on ens sabran escoltar.

Hem d’aconseguir és que aquest 25 de maig, quan Europa miri els resultats electorals, vegi que a una nació petita com la nostra li interessa Europa més que a ningú. Perquè Europa serà la nostra única sortida.


Diumenge, ens veiem a les urnes.